Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Film & tv

Prisbelønnet roman bliver filmatiseret

Jesper Wung Sungs slægtsroman "En anden gren", der tidligere i år indbragte forfatteren De Gyldne Laurbær, bliver nu lavet til en spillefilm.

Regner Grasten Film har købt rettighederne til bogen "En anden gren".

Den sande historie om danske Ingeborg, der blev ekskluderet af både sin familie og det danske samfund, efter hun i 1902 forelskede sig i kinesiske San Wung Sung, som var en del af en menneskeudstilling i Tivoli, vil snart kunne ses på det store lærred.

Regner Grasten Film har nemlig købt rettighederne til bogen "En anden gren", der tidligere på året sikrede forfatter og oldebarn til Ingeborg og San, Jesper Wung Sung, de Gyldne Laurbær.

Jesper Wung Sung er oldebarn til Ingeborg og San Wung Sung. Foto: Joachim Ladefoged

Det bliver instruktør Charlotte Sachs Bostrup, der sammen med manuskriptforfatter Flemming Klem, skal stå for at transformere den prisbelønnede historie fra roman til film.

Jesper Wung Sung (f. 1971) debuterede i 1998 med novellesamlingen "To ryk og en aflevering", og han har siden skrevet en lang række anmelderroste og prisbelønnede bøger for både børn, unge og voksne. "En anden gren" er dog hans mest personlige bog til dato, og han er derfor spændt på at se romanen blive forvandlet til film.

"Det var først, da jeg for mit indre blik kunne se San og Ingeborg Wung Sung gå ned ad gaden, at jeg var i stand til at skrive romanen "En anden gren". Nu kan de ende deroppe på det store lærred," siger han og tilføjer:

"Jeg tror, at hvis det ville være muligt for mine oldeforældre, så havde de taget hinanden i hånden og lænet sig tilbage i biografens mørke for at se filmen om dem selv."

Regner Grasten Film forventer at starte optagelserne næste år, så filmen efter planen får premiere allerede i 2020.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her