Annonce
Film & tv

Duoen bag "Den Korte Radioavis" blev kasseret af DR: »Lad være med at bede os om at komme, hvis I ikke vil have det, vi laver«

Komikerparret skulle have medvirket i Danmarks Indsamlingen, men nægtede at redigere videoindslag.

Frederik Cilius og Rasmus Bruun har siden 2015 sendt satireprogrammet 'Den Korte Radioavis' på Radio24syv. Programmet har siden skiftet navn til 'Den Korte Weekendavis'. Foto: Joachim Adrian

For to uger siden kom det frem, at duoen bag Radio24syvs satireprogram "Den Korte Weekendavis" (tidligere "Den Korte Radioavis", red.) efter en katastrofal optræden i "Hvem vil være millionær" fik programmet lukket ned og værten Hans Pilgaard til at se rødt.

Nu er den så gal igen.

"Hvem vil være millionær"-programmet der aldrig blev sendt: Joke blev til mistanke om snyd

Komikerparret Rasmus Bruun og Frederik Cilius, der er kendt for deres grænsesøgende satire, skulle have medvirket i lørdagens Danmarks Indsamling, der blev vist på DR1. Men det videoindslag, som de efter eget udsagn ville bidrage med »for at sælge billetter til deres kommende liveshow«, endte med at blive kasseret af arrangørerne.

Det skriver Soundvenue.

De to komikere havde fået frie tøjler til at lave bidraget, der skulle vises i løbet af aftenen. Men det første udspil fra duoens side, der bl.a. indebar, at Rasmus Bruun skulle have have en sort mands tissemand i munden, blev dog hurtigt droppet, da DR mente, at det var for radikalt til et indsamlingsshow i bedste sendetid.

Så fik Bruun og Cilius en ny idé.

Danmarks Indsamling har rundet samlet en milliard kroner

I den video, som de endte med at optage, afviser Frederik Cilius' karakter, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, at donere overskuddet fra deres kommende liveshow til indsamlingen. Hun mener ikke, at hun skal arbejde gratis, når alle andre, der arbejder for indsamlingen, får løn, og siger til sidst i videoen:

»Hvad med Helle Thorning, hun får vel også sine to en halv mio. kr. i årsløn for at være chef for Red Barnet?«

Men også det blev for kontroversielt for DR, der ville have klippet kommentaren ud af videoen.

»Vi synes ikke, at Helle Thorning har noget med Danmarks Indsamlingen at gøre, og det ville blive en sammenblanding af budskaberne,« siger Anders Thomsen, redaktør på Danmarks Indsamlingen for DR til Soundvenue.

Men Frederik Cilius og Rasmus Bruun nægtede at klippe den del af videoen ud.

»Vi holder ligesom på, at Helle Thorning skal nævnes. Det bliver en principsag,« siger Frederik Cilius til Soundvenue og fortsætter:

»De vil gerne have, at vi tager pis på Lise Rønne og Christian Degn - men hvorfor må Helle Thorning ikke ryge under bussen? Så det bliver hårdt mod hårdt, og vi siger, "I skal ikke vise den film medmindre Helle Thorning er med".«

Licenskroner går til "fake news" på Radio24syv

Anders Thomsen fortæller til Soundvenue, at DR var ærgerlige over at måtte droppe indslaget, da de havde brugt mange ressourcer på det. Men for komikerduoen var der ikke nogen anden udvej.

»For os handler det her også om at sige: "Lad være med at bede os om at komme, hvis I ikke vil have det, vi laver,"« forklarer Frederik Cilius.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her