Annonce
Kultur

Galleri Franz Pedersen i Horsens udsat for kunsttyveri

Et kunstgalleri i Horsens er blevet udsat for kunsttyveri ved højlys dag.

Foto: Tue Sørensen / Ugeavisen Esbjerg

Kunstneren René Holm havde ellers haft en sprudlende start på denne mandag. Han var lige stået op og trissede rundt i sit atelier i Esbjerg med AC/DC bankende for fuld skrald ud af højtalerne.

»En god mandagsstarter«, som han kalder det.

Men så kom opkaldet fra hans gallerist, Franz Pedersen, som han har samarbejdet problemfrit med i 10 år:

»Han fortalte mig over mobilen, at seks af mine oliemalerier er blevet stjålet. Så sad jeg bare i en underlig tåge og vidste sgu ikke lige, hvordan jeg skulle reagere,« fortæller kunstneren.

Kl. 9 i morges har maskerede mænd smadret gladfacaden tilhørende Galleri Franz Pedersen i Horsens med så voldsom kraft, at de efterfølgende kunne sparke glasdøren ind. De har derefter bevæget sig ind i galleriets første rum og stjålet de seks oliemalerier - lavet af René Holm - til en samlet værdi af 46.000 kr.

Galleri Franz Pedersens smadrede glasfacade.

Alle værkerne er en del af René Holms igangværende soloudstilling "Ein Gruss nach Hause", der slutter 31. oktober. Gerningsmændene er efterfølgende flygtet i en bil og er endnu ikke blevet fanget.

René Holm tvivler på, at røveriet er blevet begået af amatører eller »lokale fjolser«, fordi værkerne til hans forundring er blevet stjålet i højt dagslys, dog udenfor galleriets åbningstid:

»Hvis jeg nogensinde skulle lave et knæk, så skulle det sateme være mørkt. Og galleriet ligger jo på en villavej lige midt i Horsens, hvor det er håbløst at komme væk i bil, fordi man skal køre rundt gennem byens smalle gader.«

»En underlig følelse«

»Det er en meget underlig følelse, at folk har stjålet min kunst. Man kan jo sige: Jaja, jeg får mine penge dækket af galleriets forsikring, så jeg kan være ligeglad. Men alle værkerne var jo blevet solgt til kunder, som jeg nu er i gang med at ringe rundt til. De er ærgerlige. De havde glædet sig til at få dem hængt op i deres stuer,« siger René Holm og fortsætter:

»Så jeg er ked af det. Alle værkerne er jo en del af mig, og de var en del af min soloudstilling på galleriet. De er en del af mit DNA som kunstner, og det er der nu blevet pillet ved. Hvis værkerne ikke var solgt, ville jeg jo hellere selv have dem tilbage, end jeg ville have forsikringspengene,« siger kunstneren, der har skrevet ud til sit netværk på Facebook og advaret eventuelle købere om tyveriet.

En kollega har kommenteret på Facebook-opslaget med ordene: »Tillykke. Nu er du nået dertil, hvor de gider stjæle dine ting«.

Selvom René Holm ikke helt ved, hvilket ben han skal stå på, så kalder han situationen »træls«, fordi intentionen med tyveriet er at tjene penge. Værkerne er ikke endt i hænderne på folk, der ønsker dem.

Horsens Politi har været forbi og tage DNA-tests på de sten, som blev brugt til at ødelægge galleriets facade.

Se de seks stjålne oliemalerier

Orts Eingang, 30x40 cm

Fröbelturm, 40x30 cm

Die, die die Sonne nicht sehen, 30x40 cm

Der erste Spaziergang durch den Wald, 40x30 cm

Aus deinem Unglück schlag dein Glück, 30x40 cm

Aus deinem Unglück schlag dein Glück, 25x20 cm

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her