*

Kultur

Danske kendte sender sidste hilsen til Maria Gerhardt

Sorgfulde hilsner fra danske kendte fylder sociale medier efter nyheden om forfatter Maria Gerhardts død.

Maria Gerhardt vandt Politikens Litteraturpris 2015. Foto: DITTE VALENTE

Blot en uge efter udgivelsen af sin seneste bog, "Transfervindue", afgik den 39-årige forfatter, digter og DJ Maria "Djuna Barnes" Gerhardt ved døden torsdag.

I skyggen af den unge forfatters død strømmer det nu ind med sorgfulde hilsner fra danske kendte på de sociale medier.

Ikke alle kendte Maria Gerhardt personligt, men blandt dem, der gjorde, er den danske rapper og producer Pato Siebenhaar, der har skrevet en sidste hilsen til sin tidligere klassekammerat på Instagram.

- Få mennesker har sat et så stort aftryk på København som min gamle klassekammerat. Hvil i fred Maria. Dine ord vil vare evigt. Jeg stjal det her dias fra vores gamle fritidsklub for over tyve år siden, det var meningen, jeg ville give det til dig. Det må blive næste gang, skriver han.

Maria Gerhardt er død efter kræftsygdom

Sammen med hilsnen har rapperen delt et billede af Maria Gerhardt som barn.

Også journalisterne Ibi Støvring og Stéphanie Surrugue er blevet berørt af Maria Gerhardts død og har begge skrevet en sidste hilsen til forfatteren.

- Tak for dansen, tak for ordene, tak for røvsejheden. God flyvetur, skriver Stéphanie Surrugue, der har delt et uddrag fra forfatterens seneste bog med sin hilsen.

- Jeg kendte dig ikke, men du har beriget mit liv. Tak for din musik den aften og dine intelligente, morsomme, tapre, selvironiske ord, skriver Ibi Støvring, der i december oplevede Maria Gerhardt i Vor Frue Kirke i København.

Også musikerne Pernille Rosendahl og Mikael Simpson, samt komikeren Geo har skrevet et sidste farvel til forfatteren på Instagram.

/ritzau/FOKUS
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Grønland går en meget usikker tid i møde

Jens-Pavia Brandt, selvstændig turistguide og jæger ,Kangerlussuaq Grønland
I Grønland er store lufthavnsprojekter blevet vedtaget helt uden analyser.
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her