Annonce
Kultur

Berømt tegnefilm får verdenspremiere som musical på dansk teater

Fredericia Teater føjede i dag en stor titel til 2018-kalenderen. Den berømte tegnefilm Prinsen af Egypten får verdenspremiere som musical på det danske teater.

Søren Møller var en glad teaterchef, som tirsdag formiddag kunne præsentere Fredericia Teaters første verdenspremiere.

Verdenspremierer på internationale musicals er normalt ikke forbeholdt danske teatergængere, medmindre de rejser til New York, London, Paris eller til andre metropoler rundt omkring i verden. Men i 2018 skal de ikke rejse nær så langt.

Fredericia Teater offentliggjorde i dag, at teatret skal producere musicalversionen af tegnefilmsuccesen Prinsen af Egypten.

Forestillingen får verdenspremiere på Fredericia Teater den 6. april 2018, og senere samme år skal den også opføres på et teater i København, som endnu ikke er offentliggjort.

Da der er tale om en verdenspremiere, udvikles forestillingen på engelsk, og der bliver således verdenspremiere på engelsk, hvorefter forestillingen lukkes ned i 10 dage for at blive indstuderet på dansk. Herefter er der premiere på dansk den 17. april 2018, og i resten af spilleperioden vil forestillingen kunne opleves på både dansk og engelsk med en overvægt af danske opførelser. Sidste spilledag er den 6. maj 2018. 

Teaterchef på Fredericia Teater, Søren Møller, er begejstret over udsigten til en verdenspremiere på en international musical.

»Jeg kniber mig hårdt i armen, men den er god nok. Fredericia Teater skal være med til at udvikle og spille verdenspremieren på én af de helt store titler. Jeg kan ganske enkelt ikke forestille mig en titel, som vi hellere ville have fingrene i. Og hvis man har svært ved at forestille sig, hvor stort det bliver, så skal man bare sætte åbningsnummeret ”Deliver Us” på. Der er gåsehudsgaranti. Herudover har forestillingen jo et vaskeægte Billboard-hit, hvilket er en sjældenhed for nye musicals,« siger Søren Møller i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Fredericia Teater skal arbejde sammen med DreamWorks Animation og Universal Stage Productions om at skabe en verdenspremiere på musicaludgaven af en af 1990’ernes store tegnefilmssucceser.

Frederica Teater har tidligere produceret tre musicalversioner af tegnefilm sammen med Disney, heriblandt Aladdin, Den Lille Havfrue og Klokkeren fra Notre Dame.

At det er en stor forestilling ses også på listen af folk, som skal være med til at skabe den nye musical.

Musikken til "Prinsen af Egypten - The Musical" leveres af den tredobbelte Oscar- og firedobbelte Grammy-belønnede amerikanske komponist Stephen Schwartz, som også skrev sangene til filmen. Derudover er han også er manden bag musical-fænomenet WICKED, der har spillet uafbrudt på Broadway siden 2003 og i London siden 2006.

Til at skrive manuskriptet til Prinsen af Egypten - The Musical har Fredericia Teater alliereret sig med den herboende amerikaner Philip LaZebnik, som også skrev manuskriptet til den oprindelige tegnefilm. Philip LaZebnik har skrevet manuskript til et utal af TV-serier og spillefilm i Los Angeles og Europa, men er mest kendt for sine manuskripter for Disney og DreamWorks, heriblandt Disneys Pocahontas og Mulan.

Som instruktør er valget faldet på Scott Schwartz, der er søn af manden bag musikken, Stephen Schwartz. Scott Schwartz har instrueret Broadway-opsætninger af Golda's Balcony og Jane Eyre.

Den eneste rolle i Prinsen af Egypten - The Musical, der allerede er fordelt, er hovedrollen som Moses. Den er gået til danskeren Diluckshan Jeyaratnam. Han har tidligere haft mindre roller i blandt andet Jesus Christ Superstar, Cats, SHU-BI-DUA - The Musical. Han fik sit gennembrud i efteråret, da han spillede sigøjnerkongen Clopin i musicalen Klokkeren fra Notre Dame.

Billetsalget til Prinsen af Egypten - the Musical begyndte tirsdag kl. 10.00.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her