Jyllands-Posten erhverver stort Poul Gernes-værk
Jyllands-Postens snarlige jubilæum markeres med indkøbet af et stort værk af den afdøde danske kunstner Poul Gernes. Værket kan fremover ses i mediehuset på havnen i Aarhus.
I anledning af Jyllands-Postens 150-års jubilæum har JP/Politikens Hus erhvervet en større værkserie af Poul Gernes til Jyllands-Postens nye domicil på havnen i Aarhus.
Værket, der består af 15 bemalede masonitplader, er fra 1965 og anses for at være et af Poul Gernes’ hovedværker. Det har tidligere indgået i blandt andet Louisianas soloudstilling med Poul Gernes i 2016 og på Deichtorhallens retrospektive udstilling i Hamborg i 2010.
»Det er et helt ekstraordinært værk af en helt særlig kunstner, som vi med stor glæde kan føje til vores samling – og som medarbejdere og gæster på Jyllands-Posten fremover dagligt vil kunne nyde og finde inspiration i,« siger Signe Cecilie Jochumsen, der er udstillingschef og ansvarlig for kunstsamlingen i JP/Politikens Hus.
Poul Gernes’ datter og formand for Gernes-Fonden Ulrikka Gernes er også begejstret for værkets nye hjemsted.
»Poul Gernes er folkeligt kendt for sine store udsmykninger, og denne værkserie føjer sig fint og samlende ind i bygningens arkitektur, som var den tænkt til stedet fra begyndelsen. Poul Gernes ønskede med sin kunst, at den skulle være enkel, umiddelbar og letaflæselig så alle kunne tilgå den uanset forudsætninger. Det er en stor glæde, at medarbejdere og gæster i Jyllands-Postens hus fremover kan fundere over værkserien: sort og hvid, som skrift på papir, og de skiftende farver i midter-striben, som på sin vis kan symbolisere indhold i en avisartikel. Intet er jo sort eller hvidt. Derfor passer værket ypperligt til netop dette hus,« siger Ulrikka Gernes.
JP