Oprør mod forlaget Simon & Schuster: Vil udgive bog af Trumps vicepræsident, Mike Pence

Flere end 200 ansatte på forlaget Simon & Schuster og over 3.500 andre har skrevet under på en protest mod forlagets planer om at udgive Mike Pences erindringer.

Artiklens øverste billede
Donald Trumps vicepræsident, Mike Pence, udgiver sine erindringer på forlaget Simon & Schuster til manges store utilfredshed. Foto: Mark Schiefelbein/AP

Næppe var nyheden kommet ud, før der var ballade.

Donald Trumps vicepræsident, Mike Pence, har fået en lukrativ aftale med det amerikanske forlag Simon & Schuster om at udgive sine erindringer i to bind. Men det huer langtfra alle.

Således har 216 ansatte på forlaget samt flere end 3.500 udenforstående ifølge Wall Street Journal skrevet under på en protest mod udgivelsen.

Som publicist i en polariseret æra har vi oplevet forargelse fra begge sider af de politiske skel og fra forskellige valgkredse og grupper. Men vi tager på arbejde hver dag for at publicere, ikke for at aflyse.

Jonathan Karp, direktør, Simon & Schuster

Her kræver de, at Simon & Schuster annullerer kontrakten og i øvrigt afholder sig fra at indgå andre aftaler med tidligere ansatte i Trump-administrationen.

Samtidig forlanger de, at forlaget opsiger sin distributionsaftale med det konservativt kristne forlag Post Hill Press. Og endelig ønsker underskriverne, at Simon & Schuster fremover laver en evaluering af både forfattere, klienter og andre økonomiske forbindelser, som »promoverer hvidt overherredømme-indhold« eller gør skade på marginaliserede grupper.

»Den seneste uges begivenheder har bekræftet, at Simon & Schuster har valgt at være medskyldig i at opretholde hvidt overherredømme ved at udgive Mike Pence og fortsat distribuere bøger for Post Hill Press,« lyder det.

Trak sig fra udgivelse

Underskriverne peger på, at Pence også før sin post som vicepræsident diskriminerede marginaliserede grupper.

»Ved at vælge at udgive Mike Pence genererer Simon & Schuster velstand for en central figur i et præsidentskab, som advokerede utvetydigt for racisme, sexisme, homofobi, transfobi, modstand mod sorte, fremmedhad, kvindehad, diskrimination mod handicappede, islamofobi, antisemitisme og vold,« lyder skudsmålet.

Simon & Schuster blev udsat for hård kritik, da det forleden kom frem, at Post Press Hill ville udgive bogen ”The Fight for Truth: The Inside Story Behind the Breonna Taylor Tragedy”. Den er skrevet af den betjent, som affyrede skud mod den 26-årige, ubevæbnede, sorte kvinde Breonna Taylor i marts sidste år.

Skuddene faldt under en narkorelateret razzia i Taylors hjem i Louisville, Kentucky, hvortil de civilklædte betjente havde tvunget sig adgang, fordi de mente, at Taylors ekskæreste havde gemt stoffer i lejligheden. Breonna Taylors kæreste affyrede et enkelt skud mod politiet, fordi han troede, at der var tale om et indbrud. Politiet svarede igen, og Taylor blev dræbt med seks skud. Der blev ikke fundet narkotika i hjemmet, og sagen fik ingen juridiske konsekvenser for betjentene, hvilket udløste voldsomme protester.

Aftalen består

Der er dog ikke noget, der tyder på, at underskriverne af protesten mod Simon & Schuster vil få deres krav indfriet.

I et brev til forlagets ansatte skriver forlagets direktør, Jonathan Karp, at aftalen med Mike Pence ikke vil blive opsagt.

»Som publicist i en polariseret æra har vi oplevet forargelse fra begge sider af de politiske skel og fra forskellige valgkredse og grupper. Men vi tager på arbejde hver dag for at publicere, ikke for at aflyse, hvilket er en af de mest ekstreme beslutninger, som en udgiver kan tage, og én, som går imod kernen af vores mission med at publicere en diversitet af stemmer og perspektiver. Derfor består udgivelsesaftalen med vicepræsident Mike Pence,« lyder det i brevet, som bl.a. magasinet Publishers Weekly refererer.

Tidligere på året valgte Simon & Schuster dog netop at aflyse den kommende udgivelse af bogen ”The Tyranny of Big Tech”, skrevet af den republikanske senator Josh Hawley. Det skete, efter at Hawley blev beskyldt for at have opildnet de demonstranter, som endte med at angribe Kongressen.

I brevet afviser Karp desuden at opsige samarbejdet med Post Hill Press med henvisning til kontraktuelle forpligtelser.

New York Times oplyser, at Donald Trumps tidligere særlige rådgiver Kellyanne Conway ligeledes har indgået en udgivelseskontrakt med Simon & Schuster.

Conway blev bl.a. kendt som kvinden, der introducerede begrebet »alternative fakta«, da hun skulle forklare, hvorfor pressetalsmand Sean Spicer overdrev antallet af deltagere ved Trumps indsættelsesceremoni.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.