Annonce
Kultur

Arbejdsnedlæggelser breder sig i DR efter fyringsrunde

De journalistiske medarbejdere på DR Syd har nedlagt arbejdet i sympati med de mange kolleger, som er blevet fyret.

Grafikken viser hvordan de overordnede nedskæringer rammer DR's produktion og platforme. Op mod 400 stillinger ventes at forsvinde med spareplanen.

De journalistiske medarbejdere på flere DR-regioner har onsdag valgt at nedlægge arbejdet som reaktion på den omfattende fyringsrunde, der er i dag er blevet meldt ud.

Det skriver fagbladet fagbladet Journalisten, som følger udviklingen i mediebranchen tæt.

Først nedlagde journalisterne på DR Syd arbejdet, og senere fulgte også DR Sjælland og DR Østjylland trop. Arbejdsnedlæggelserne gælder indtil torsdag morgen.

Journalisterne hos DR Syd mener ikke, at de kan producere god radio, net og tv til syd- og sønderjyderne i lyset af afskedigelserne, hedder det i en udtalelse.

Prikkerunde i DR: Nu har medarbejderne fået besked om fyringer

»Medlemmerne af Dansk Journalistforbund på DR Syd har i dag med stor bedrøvelse modtaget nyhederne om kolleger rundt omkring i DR, der i dag har fået at vide, at de ikke længere skal arbejde i DR,« skriver de ansatte.

Og videre:

»Vi anerkender det arbejde, der er gjort fra fagforeningernes side på at minimere antallet af fyringer. Og vi anerkender også, at DR’s ledelse har været sat på en bunden men uendelig svær opgave med at afskedige dygtige medarbejdere.«

Op mod 400 stillinger i DR skal skæres væk som følge af det medieforlig, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået. Besparelserne løber op i omkring 420 mio. kr. om året frem til 2021.

Fra morgenstunden onsdag blev de DR-medarbejdere, der skal fyres, varslet. Læs mere om fyringsrunden og dens konsekvenser for DR her.

Nedskæringerne betyder blandt meget andet, at i alt 90 stillinger i det nye nyhedsområde DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter forsvinder, oplyser nyhedschef i DR Nyheder, Thomas Falbe, til Mediawatch.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Debat: Røde lejesvende
Erling Askjær Jørgensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her