Københavnsk gidseldrama til 100 mio. kr. er skrinlagt

Copenhagen Film Fund havde lovet at støtte med 11,5 mio. kr., men parterne Viaplay, Red Arrow International og Nordisk Film kunne ikke nå til enighed om Anders Augusts tv-serie ”Embassy Down”. Nu bliver den ikke til noget – i hvert fald ikke i København.

Artiklens øverste billede
Anders August, der bl.a. stod bag spillefilmen "Dirch", er manden bag "Embassy Down", som nu bliver skrinlagt. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Budgettet var på ca. 100 mio. kr., og det var ikke småting parterne Viaplay, Red Arrow International og Nordisk Film lovede, da man i november 2016 varslede seriesatsningen ”Embassy Down”. »Tempofyldt action med politiske intriger og personlig drama,« hed det.

Konkret om indholdet, som skulle distribueres globalt: »Da den amerikanske ambassade pludselig bliver stormet af terrorister under indvielsen og størstedelen af gæsterne tages til fange, opstår der en kædereaktion af dramatiske begivenheder, som ikke bare udspiller sig rundt i byen, men som også giver genlyd ude i verden.«

Nu er ”Embassy Down” lukket ned.

Det er ikke unormalt, at et projekt pauses eller stoppes – men det er klart, at det ikke sker så ofte med et projekt, der var så langt henne som ”Embassy Down”.

Henrik Zein, direktør i Nordisk Film Production

Serien, som skulle have ledt seerne rundt i Københavns gader, bliver ikke realiseret. Copenhagen Film Fund (CFF), som allokerede 11,5 mio. støttekroner til projektet, har trukket sine penge. Fonden angiver i sin årsrapport uoverensstemmelser mellem investorerne som årsag. Parternes uenigheder forhalede den kreative proces i sådan en grad, at CFF ikke længere kunne forsvare at have pengene passivt stående.

»Det var ellers ideelt for os, og derfor gik vi ind i det med vores største beløb hidtil,« siger Thomas Gammeltoft, direktør i CFF.

»Der var lagt op til et internationalt cast, men det hele foregik på dansk grund med danske filmfolk på nøglepositionerne. Det er ærgerligt, men vores penge skal ud og arbejde,« siger Thomas Gammeltoft, der forsikrer, at fonden ikke har tabt en krone af skatteborgernes penge, da CFF ikke lægger midler til udvikling af produktionerne.

Det er manuskriptforfatteren Anders August, der har skrevet serien.

Red Arrow International var hovedproducent, mens selve den praktiske produktion lå i Danmark hos Nordisk Film Production under foretagendets nye seriearm ved producer Tomas Radoor. Han er sammen med kollegaen Rene Ezra kendt for at have lavet en række vellykkede spillefilm, men en tv-serie er en mere kompleks og omfangsrig størrelse, og det lykkedes altså ikke det traditionsrige hus at nå til enighed med sine partnere.

Kan laves et andet sted

Henrik Zein, direktør i Nordisk Film Production, skriver i en mail.

»Det er ikke unormalt, at et projekt pauses eller stoppes – men det er klart, at det ikke sker så ofte med et projekt, der var så langt henne som ”Embassy Down”. Heldigvis har vi mange andre spændende tv-projekter i produktion og udvikling i Nordisk Film Production.«

Han vil ikke afsløre, hvor mange penge Nordisk Film har tabt, eller hvad uenighederne bundede i. Til gengæld meddeler han, at rettighederne nu ligger hos Red Arrow International, og at selskabet kan flytte Anders Augusts værk til en helt anden hovedstad.

Flemming Fjeldgaard, head of Viaplay Denmark, holder den mulighed åben i sit svar.

»Vi har flere end 50 originale produktioner i udvikling, og ”Embassy Down” har været på den liste i nogen tid. Nogle udviklinger går hurtigere end gennemsnittet, og andre tager lidt længere tid. Det er helt normalt, når vi bestræber os på at skabe indhold i topklasse. Desværre kan vi ikke lige nu sige mere om ”Embassy Down”, men vi ser frem til at kunne melde ud, straks der er nyt at fortælle.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.