Annonce
Kultur

Otte år efter popikonets død: Sexanklage mod Michael Jackson er blevet afvist

Den 35-årige danser Wade Robson har tænkt sig at anke afgørelsen.

Michael Jackson menes at have solgt over 750 mio. plader. Foto: Joel Ryan/AP Photo

I 2005 blev popikonet Michael Jackson frikendt for sexmisbrug. Men her otte år efter hans død er der stadig liv i rygterne om hans forhold til mindreårige.

Et af de børn, som menes at have tilbragt nætter på sangerens bopæl, Neverland Ranch, er den i dag 35-årige danser Wade Robson.

I forbindelse med retssagen tilbage i 2005 fastholdt han, at Michael Jackson aldrig havde gjort noget forkert over for ham.

Wade Robson har danset med topnavne som Britney Spears og Usher. Da han var fem år gammel udviklede han et venskab med Michael Jackson, og som syvårig var begyndte han at sove hos Jacksons hjem i Los Angeles og Las Vegas, skriver mediet TMZ.com. Foto: Carlo Allegri/AP Photo

Det var til trods for, at sangerens hushjælp i retten fortalte, at Wade Robson sov og gik i bad med det afdøde popikon i begyndelsen af 1990'erne.

Men i 2013, fire år efter Michael Jackson døde af en overdosis sovemedicin, og hans livslæge blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab, ændrede Wade Robson imidlertid forklaring.

Nye sex-beskyldninger mod Michael Jackson

Samme år valgte danseren at sagsøge popsangerens bo, fordi han angiveligt skulle være blevet seksuelt misbrugt af Michael Jackson igennem syv år.

Efter flere års rettergang er det onsdag blevet besluttet, at Wade Robson har tabt sagen, skriver New York Daily News.

Dommeren mente ikke, at Michael Jacksons efterladte virksomhed kan holdes ansvarlig for en eventuel krænkelse. I sagen er der udelukkende blevet taget stilling til spørgsmålet om erstatning og ikke troværdigheden omkring Wade Robsons anklager.

Thriller, Bad og Billie Jean koster: Michael Jackson skylder producer 60 millioner

Forsvarerne for Michael Jacksons bo har i løbet af retssagen påpeget, at Wade Robson i tidligere vidneudsagn hele to gange har støttet det afdøde popikon.

»Han (Wade Robson, red.) modstod et meget aggressivt krydsforhør af anklagemyndigheden. Han holdt fast i, at Michael Jackson aldrig havde gjort noget forkert over for ham,« har Michael Jacksons advokat Tom Messereau tidligere sagt til CNN.

Der er ifølge forsvarerne derimod tale om, at den 35-årige danser er ude efter sangerens efterladte penge frem for at opnå retfærdighed.

Retssagen i 2005 gik ud på, at den nu afdøde popstjerne skulle have sexkrænket en 13-årig kræftramt dreng, der ofte besøgte ham på hans ranch. Men han blev frikendt i alle anklager.

Wade Robson har via sin advokat oplyst, at han vil anke rettens afgørelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Når det bliver for meget

Her i smørhullet er der hele tiden nogen, som det ikke er let for. Måske skulle man lade være med at spørge folk så meget om, hvordan de synes det går.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her