Letbanen påkørte lyssignal under prøvetur

Test-tur på Stjernepladsen: Ødelagt signalhus og knust siderude i letbanetoget.

Artiklens øverste billede
Letbanetoget kolliderer med lyssignal på Stjernepladsen. Privatfoto: Søren Lynggaard Andersen

Under en testkørsel påkørte et letbanetog lyssignalet ved Stjernepladsen fredag d. 2 juni. Påkørslen resulterede i et ødelagt signalhus og en knust siderude i letbanetoget. På pletten med et kamera var Søren Lynggard Andersen, der her udlægger sin oplevelse af uheldet:

"Jeg holdt på stjernepladsen og kunne se, at letbanetoget kørte ind i lyssignalet. Bare det, at de ikke har set lyssignalet, virkede en smule komisk. Lyssignalet blev bøjet, og lige pludselig væltede tekniske folk ud af toget for at, hvad der var sket," siger Søren Lynggard Andersen og tilføjer om ingeniørarbejdet:

”Det må virkelig have været en dårlig matematiker, der har siddet og regnet den ud."

I en mail forklarer Aarhus Letbane, at påkørslen skyldes fejl fra leverandørens side.

"For det første har en underleverandør placeret et signalhus på den forkerte side af masten (den del, der rører ved letbanetoget på billedet). For det andet var den pågældende strækning ikke først blevet prøvekørt af det specialkøretøj, der måler, om der er plads til letbanetoget, inden det sendes ud på strækningen. Her var der tale om en fejl i vores entreprenørs planlægning," forklarer kommunikationschef i Aarhus Letbane Jens Velling.

Letbaneselskabet oplyser, at begge skader hurtigt blev udbedret på leverandørens regning, og at testkørslen siden er fortsat på strækningen.

"Vi er naturligvis ærgerlige over, at den slags fejl kan opstå. Omvendt benytter vi netop testkørslerne til at opdage og udbedre eventuelle fejl på letbanestrækningen, så alt fungerer efter hensigten, når vi åbner 23. september," bemærker Jens Velling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen