Fra festtelt til modetaske
Efterladte telte bliver genbrugt i samarbejde med det nyetablerede Højbjerg-firma We:Re ApS fra Højbjerg.
»Tænk, hvis sådan en taske kunne tale. Sandsynligheden for at den har været rammen om en kærlighedsaffære er absolut til stede,« griner Cille Hjort.
Hun er indehaver af firmaet We:Re i Højbjerg, som har specialiseret sig i at sy tasker, liggestole, puder og punge af bl.a. telte fra Danmarks Smukkeste Festival.
Cille Hjort er uddannet i retail design og management på Teko i Aarhus, og byggede firmaet op ved siden af studierne. I 2012 samlede hun første gang telte i Skanderborg og i forbindelse med Roskilde Festival.
»Jeg kan godt lide tanken om, at så fine og solide materialer ikke går til spilde. Derfor samler vi telte, barduner, stropper og liggeunderlag, som folk efterlader på festivalområdet. Vi har allerede samlet 100 defekte telte i år,« fortæller hun.
Hver eneste taske har jo fået en unik oplevelse på festivalen.
Hjemme på lageret er første led i processen at vaske og tørre teltene. Derefter bliver de pakket og sendt til produktion på systuer i Letland. Her genbruges også lynlåsene.
Presenning som for
Målet er, at så meget materiale i produktet har samme oprindelse. For at gøre taskerne ekstra slidstærke bliver de foret med lastbilpresenning. Hanke og stropper laves af gjordbånd og liggeunderlag. Kun spænderne er nye.
Sidste år samlede 10 mand fra We:Re 650 telte i Skanderborg – dels på Kærlig-Heden dels på hotelområdet, hvor festivalen har sine egne telte.
»På Kærlig-Heden går vi efter de sjove materialer og farver, som der kan laves noget lækkert af. Dette års modefarver på tasker og merchandise er sort, beige og grå. Vi har en aftale med Smukfest om, at de skifter mellem vilde og rolige farver på hoteltene hvert andet år. Smukfest vil helst have de vilde farver, men jeg vil helst have de afdæmpede, fordi de er lettere at sælge,« forklarer hun.
Cille Hjort har sin egen bod på festivalens Sherwood-område.
Her kan deltagerne nu kan få en pude, en pung eller en taske, som med stor sandsynlighed har været på festivalen i fjor.
»Folk kan godt lide konceptet og synes, det er sjovt, at hver taske har sin egen historie. Der er ikke to tasker, som er ens. Hver eneste taske har jo fået en unik oplevelse på festivalen,« siger hun.