Madfestival vender tilbage til Tangkrogen
Til september skal der igen over fire dage være fokus på mad og fødevarer på Tangkrogen i Aarhus.
Efter to års fravær vender Danmarks største madfestival, Food Festival, tilbage til Tangkrogen i Aarhus den 2.-4. september 2022.
»I alle hjørner af branchen bliver der tryllet med ingredienser og gode idéer. Både gastronomer, iværksættere og etablerede fødevareproducenter er lige ved at gå op i limningen af utålmodighed. De trænger til at komme ud og vise alle de nye spændende produkter frem,« fortæller direktør Anna Lund, Food Organisation of Denmark (Food), der står bag Food Festival.
Lige nu trænger vi alle sammen til at have noget at glæde os til.
Eventet tiltrak i 2019 over 30.000 gæster til køkkenværksteder, madkonkurrencer, pop-op-middage og mange andre madaktiviteter, som mere end 250 fødevarevirksomheder og madhåndværkere stod bag. I 2020 blev festivalen aflyst, og i 2021 blev den under navnet Food Week transformeret til en række enkeltstående events over flere dage i hele Aarhus.
Om beslutningen om at sætte et stort samlet fødevareevent på programmet i forlængelse af Aarhus Festuge forklarer Anna Lund:
»Lige nu trænger vi alle sammen til at have noget at glæde os til. Særligt de små fødevarevirksomheder og selvstændige madhåndværkere har brug for at vide, at de ikke er alene. De kan se frem til en platform, hvor de kan møde både kunder, indkøbere og potentielle samarbejdspartnere,« siger hun.
Det behov kan Malene Søgaard og Astrid Søgaard fra virksomheden Pure Dansk, der sælger danskdyrkede bælgfrugter, nikke genkendende til:
»For en lille virksomhed som vores, er det rigtig godt at deltage i et event som Food Festival. Vi får mulighed for at vise vores produkter og give gode smagsoplevelser til en masse madinteresserede mennesker og får også nye kontakter i branchen. Food Festival er en god måde for virksomheder at komme bredt ud,« fortæller de to iværksættere.