Generationsskiftet er en realitet: Erfarne DF’ere forlader byrådet til fordel for unge kræfter

Den 27-årige Jakob Søgaard Clausen overtager spidskandidaturet i DF efter ældrerådmand Jette Skive, der forlader byrådet.

Artiklens øverste billede
Jakob Søgaard Clausen. Foto: PR

Dansk Folkepartis ansigter udadtil i henholdsvis tre og to byrådsperioder, ældrerådmand Jette Skive og Knud N. Mathiesen, siger farvel og tak.

I stedet lader de yngre kræfter tage styringen i partiet fra næste byrådsperiode.

Det har nogle gange været belastende. Det er et fuldtidsjob.

Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti

På et opstillingsmøde mandag aften valgte medlemmerne af Dansk Folkeparti i Aarhus enstemmigt 27-årige Jakob Søgaard Clausen som partiets nye spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

Hverken Jette Skive eller Knud N. Mathiesen har ønsket at stille op til endnu en byrådsperiode.

»Jeg er utrolig glad for, at vores medlemmer enstemmigt har valgt at pege på mig som spidskandidat. I Dansk Folkeparti skal vi bevise, at vi er et parti, som er klar på nytænkning og fornyelse. Det arbejde glæder jeg mig til at stå i spidsen for i Aarhus sammen med et stærkt kandidathold, herunder især sygeplejerskestuderende Nana Harring som er nr. 2 på listen,« lyder det fra Jakob Søgaard Clausen.

Erfaring siden 2015

Den nye spidskandidat anerkender, at det er to erfarne politikere med stor lokal viden, der nu forlader byrådet for Dansk Folkeparti. Men han understreger samtidig, at han siden 2015 har samlet erfaring som medlem af partiets ”baggrundsgruppe”.

»Jeg har deltaget i alle gruppemøder, hvor vi gennemgår byrådsdagsordenen. Jeg har været med til at skrive budgettaler og -forslag, og har jeg været med til alle budgetforhandlinger. Jeg har både erfaring med, hvordan byrådet fungerer, og kender de sager, der har været på byrådsdagsordenen igennem de senere år,« siger Jakob Søgaard Clausen.

Jette Skive meldte i marts ud, at hun forlader byrådet, i forbindelse med at hun fraflytter Aarhus Kommune.

Fejler intet

Knud N. Mathiesen meddelte, at han trækker sig til gårsdagens opstillingsmøde. Han lægger ikke skjul på sin bekymring over, at DF mister erfaring i byrådssalen.

»Men jeg ville også være bekymret for at stå i vejen for de unge mennesker. Der er blevet sagt, at der skal et generationsskifte til. Det er det, de får. Om Jakob kan slå igennem, kan jeg ikke svare på, men hans evner fejler intet,« siger Knud N. Mathiesen, der understreger, at beslutningen om at trække sig fra byrådsarbejdet er helt hans egen:

»Det har været rigtig spændende. Jeg har fået en masse indsigt, men der ligger også et kolossalt arbejde i det. Det har nogle gange været belastende. Det er et fuldtidsjob.«

I en pressemeddelelse skriver Dansk Folkeparti, at kandidaterne fortsat vil gå til valg på klassiske DF-emner ældrepleje og udlændingeområdet. Men partiet vil også markere sig mere markant på klima, infrastruktur og ikke mindst byudvikling.

»Vi skal passe på Aarhus. Den nuværende byudvikling er meget voldsom med fortætning og høje byggerier, som ikke passer ind. Vi skal have en mere bæredygtig udvikling af hele Aarhus med respekt for historien,« siger Jakob Søgaard Clausen.

Han er ansat som konsulent i Sundhed og Omsorg frem til udgangen af 2021, men tager orlov fra jobbet under valgkampen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.