Nyt skovområde er klar til besøg

Første del er skovrejsningen ved Geding er snart færdig.

Artiklens øverste billede
Der er efterhånden 800 hektar ny bynær skov i Aarhus Kommune. Den nye folkeskov rejses på arealer, som er erhvervet i et samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og Naturstyrelsen. Arkivfoto: Ole Lind

Et nyt skovrejsningsprojekt ved Geding Skov er klar til at tage imod gæster. Den nye folkeskov er netop blevet indviet, så området i alt dækker 70 hektar.

»Her i foråret har vi plantet omkring 65.000 træer. Vi mangler stadig 10.000, fordi der er kommet så meget nedbør. Til gengæld har de træer, vi har plantet, fået fantastiske forhold at etablere sig under,« fortæller projektleder Anders Busse Nielsen, Naturstyrelsen.

Geding Skov ligger på et stort bakkedrag omkring Geding nordvest for Aarhus, hvor de første 24 hektar af skoven blev plantet i 2015.

»Landsbyen ligger så smuk på toppen af bakken, og man kan se helt til Mols Bjerge. De udsigter er indarbejdet i den måde, vi har placeret de bevoksede arealer. Kun halvdelen af arealet er plantet til, så der bliver masser af lysninger,« forklarer Anders Busse Nielsen.

Drikkevandsforsyningen i Aarhus er helt afhængig af, at vi kan hente rent grundvand, og vores største kildeplads for vandindvinding ligger for foden af Geding Skov.

Lars Schröder, direktør, Aarhus Vand

Veje og stier er klar

Der er allerede etableret skovveje og stier, så området kan nu tages i nærmere øjesyn.

»Mange har allerede været ude at kigge, fordi området nu er blevet tilgængeligt. Selv om træerne er små, vil der allerede til sommer kunne opleves en ændret fauna, fordi græsser og urtevegetation får lov til at gro langt,« fortæller projektlederen.

Folkeskoven er en del af Naturstyrelsens samarbejde med Aarhus Vand og Aarhus Kommune, der efterhånden runder 800 hektar ny bynær skov i Aarhus Kommune.

Kommunen har fordoblet sit skovareal fra 5 pct. af det samlede areal i 1989 til 11 pct. i dag. Målsætningen er 17 pct. i 2030. Skovområdet ved Geding vil også blive udvidet, når der er opkøbt mere jord.

Rent grundvand

Den nye folkeskov rejses på arealer, som er erhvervet i et samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og Naturstyrelsen i et område med særligt vigtige grundvandsressourcer.

»Drikkevandsforsyningen i Aarhus er helt afhængig af, at vi kan hente rent grundvand, og vores største kildeplads for vandindvinding ligger for foden af Geding Skov. Hvert år indvinder vi i Aarhus Vand 3 mio. kbm drikkevand fra boringer i området omkring Geding, hvilket svarer til 20 pct. af vores samlede indvinding,« fortæller direktør Lars Schröder, Aarhus Vand.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.