Rektor hædret for udvikling og samarbejde med erhvervslivet

Erhverv Aarhus Prisen 2020 gik til rektor Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet.

Artiklens øverste billede
Rektor Brian Bech Nielsen opfatter prisen som en anerkendelse af, at Aarhus Universitet de senere år har prioriteret at styrke universitetets samarbejde og dialog med byen og regionen. Her ses han i forbindelse med Aarhus Universitet 90-års fest i september 2018. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Rektor Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet har modtaget Erhverv Aarhus Prisen 2020.

Prisen, som fredag aften blev overrakt i forbindelse med Erhverv Aarhus’ nytårskur i Aarhus Universitets aula, tilfalder Brian Bech Nielsen som en anerkendelse af Aarhus Universitets betydning for erhvervslivets vækstmuligheder og byens udvikling.

Erhverv Aarhus Prisen gives netop til en person eller virksomhed, som har ydet en særlig indsats for erhvervslivet i aarhusområdet. Da Aarhus Universitet siden 1922 har været en vigtig aktør i byen, lå der ifølge ifølge Erhverv Aarhus’ bestyrelsesformand Terje Vammen en lang række begrundelser bag valget.

Det er et signal om, at vi er på rette vej og ansporer os kun til fortsat at styrke samarbejdet med virksomheder og offentlige institutioner.

Brian Bech Nielsen, rektor for Aarhus Universitet

»Brian Bech Nielsen har, siden han blev udnævnt som rektor for Aarhus Universitet i 2013, haft fokus på at videreudvikle et i forvejen stærkt universitet. Det skinner igennem, når Aarhus Universitet fortjent ligger i toppen af internationale ranglister i hård konkurrence med universiteter fra hele verden, og når man kontinuerligt formår at udklække morgendagens talentfulde arbejdskraft, så erhvervslivet kan konkurrere og skabe værdi for byen og dens borgere,« fremhævede Terje Vammen i sin motivationstale.

Vigtig drivkraft

Terje Vammen anerkender også, at Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet de senere år har intensiveret samarbejdet med erhvervslivet betydeligt og er en vigtig drivkraft for byens internationalisering, da Brian Bech Nielsen og universitetet bidrager til, at Aarhus og Østjylland i stigende grad betragtes som en attraktiv international karrieredestination.

Brian Bech Nielsen erklærer sig »stolt og beæret« af prisen.

»Det er en utrolig flot anerkendelse af den indsats, vi har gjort. Det er et signal om, at vi er på rette vej og ansporer os kun til fortsat at styrke samarbejdet med virksomheder og offentlige institutioner. Vi er sat i verden for at understøtte og hjælpe det danske samfund, og den opgave tager vi meget alvorlig,« siger han.

Netop samarbejdet med erhvervslivet har ifølge rektor været et voksende fokusområde for universitetet og dets ansatte.

»Fremskrivninger har vist, at omkring år 2030 skal to ud af tre af vores dimittender finde arbejde i det private, hvor det i dag er omkring halvdelen, så derfor er vi meget optaget af, at vores studerende og medarbejdere arbejder sammen med erhvervslivet. Især i den del af landet, hvor vi selv er lokaliseret,« forklarer Brian Bech Nielsen.

I forlængelse heraf har universitetet styrket business-, ingeniør og digitaliseringsområderne.

Øger kapaciteten

»Der er hele tiden en opgave for os i at sørge for, at de studerende får nogle kompetencer, der svarer til det samfund, som de kommer ud til og bliver en del af. Derfor har vi også lavet en større ingeniørsatsning ved at øge antallet af ingeniørstuderende, styrket vores businessuddannelser markant og støttet digitaliseringsuddannelserne, så vi øger kapaciteten på de områder, hvor vi forventer et øget behov fremover,« fortæller rektor.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er begejstret over valget af dette års prismodtager.

»Aarhus Universitet er helt afgørende for Aarhus’ betydning og ry som international vidensby, så det glæder mig meget, at man fra Erhverv Aarhus’ side har valgt at tildele årets pris til Brian Bech Nielsen. Det er velfortjent,« siger borgmesteren.

»Brian Bech Nielsen har i sine år som rektor formået ikke alene at sætte sit præg på udvikling af Aarhus Universitet og trukket universitetet i en mere erhvervsorienteret retning, men han har også haft et skarpt blik på, hvordan universitetet har kunnet bidrage til udviklingen af Aarhus som by,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.