Dansk handelsflåde er nu verdens femtestørste – Aarhus Havn er en del af forklaringen

Onsdag fejrer besøgende ombord på containerskibet "Milan Maersk" i Aarhus Havn, at Danmark nu råder over verdens femtestørste handelsflåde.

Artiklens øverste billede
I 2017 fik interesserede i samarbejde med Aarhus Festuge og Aarhus Havn en unik mulighed for at komme ombord på et af verdens største containerskibe, Merete Mærsk. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Onsdag fejrer erhvervsminister Simon Kollerup, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og direktøren for Danske Rederier, Anne H. Steffensen, at Danmark nu ifølge IHS Seaweb råder over verdens femtestørste handelsflåde. Det sker med et besøg på containerskibet ”Milan Mærsk”, som lægger til kaj i Aarhus Havn.

Ifølge Anne H. Steffensen er Danmarks nye titel et udtryk for, at dansk skibsfart gennem en længere periode har været i en positiv udvikling.

Meget af aktiviteten foregår ude i verden, men her er Aarhus Havn vigtigt, fordi den udgør et vigtigt bindeled i den rute, som forbinder Europa med Asien.

Anne H. Steffensen, direktør Danske Rederier

»Generelt klarer danske rederier sig godt rundt om i verden og er gode til at indtage nye markeder. Det skyldes meget stærke maritime kompetencer og dygtige shipping-folk, som nu viser sig ved, at vi opererer den femtestørste handelsflåde i verden,« siger Anne H. Steffensen, direktør i Danske Rederier.

Aarhus Havn som bindeled

Det er kun halvandet år siden, at Danmark overhalede Tyskland og rykkede op på en sjetteplads på listen over de største handelsflåder i verden målt på skibe, der opereres af danske rederier. Men allerede nu har den danske handelsflåde taget endnu et hop og vippet USA af pinden som verdens femtestørste.

»Besøget i Aarhus Havn glæder mig, fordi det er den største og mest travle havn, vi har i Danmark. Årligt kommer der omkring 600.000 containere gennem havnen. Meget af aktiviteten foregår ude i verden, men her er Aarhus Havn vigtig, fordi den udgør et vigtigt bindeled i den rute, som forbinder Europa med Asien,« siger Anne H. Steffensen.

I positiv udvikling

Forrige år eksporterede danske rederier for 188 mia. kr., og søfart er dermed et af Danmarks største eksporterhverv. Udover at flere udenlandske rederier og skibsejere lægger til i danske havne, skal den nye danske placering ifølge Anne H. Steffensen også findes i, at flere forskellige markeder er vokset de senere år.

»Særligt andelen af skibe, der sejler med eksempelvis benzin til fly og biler, er vokset markant. Det er et godt marked, og det samme gælder tørlasten, som dækker over eksempelvis kul, aluminium og træpiller. Samtidig har vi i Danmark dygtige shipping-folk og en god viden om branchen,« siger direktøren, som glæder sig til at gå ombord på ”Milan Mærsk”.


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.