Erhvervsvenligheden rasler ned i Østjylland

9 af 11 østjyske kommuner går tilbage i Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenlighed i de danske kommuner. Værst ser det ud i Syddjurs, som går hele 40 pladser tilbage.

Artiklens øverste billede
Østjyske kommuner er blevet mindre erhvervsvenlige, viser en ny analyse. Arkivfoto

Det går den forkerte vej for erhvervsvenligheden i Østjylland. Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner. I alt går 9 af 11 østjyske kommuner tilbage sammenlignet med erhvervsorganisationens resultater fra forrige år.

»Det er chokerende, at så mange østjyske kommuner går tilbage. Flere af dem må føle, at de får en spand koldt vand i ansigtet, når de ser resultaterne,« siger Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland.

Det er chokerende, at så mange østjyske kommuner går tilbage.

Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland

Syddjurs styrtdykker

Værst ser det ud for Syddjurs Kommune, som er den af de østjyske kommuner, der har størst tilbagegang. Samlet set rykker kommunen 40 pladser ned på erhvervsorganisationens rangliste. Det resulterer i, at Syddjurs Kommune går fra at være landets ottende mest erhvervsvenlige kommune til en placering som nummer 48 på listen.

»Flere af de parametre, hvor vi klarede os godt forrige år, er gledet ud af analysen i år. Derfor er der en række tekniske forklaringer på vores placering. Det undrer mig meget, at Syddjurs ender med den placering. Jeg synes, at vi er voldsomt erhvervsvenlige som kommune,« siger Ole Bollesen (A), borgmester i Syddjurs, som glæder sig over, at kommunen ifølge ham har en »fin« sagsbehandling for byggeri og en lav langtidsledighed.

Også Aarhus Kommune har taget sig en gevaldig rutsjebanetur. Faktisk så meget, at kommunen helt forsvinder fra den mest erhvervsvenlige halvdel blandt landets kommuner. Forrige år endte Aarhus Kommune som nummer 42 på listen, mens kommunen i år ender som nummer 74.

Eneste kommune med fremgang

Norddjurs Kommune er den eneste kommune i Østjylland, der har formået at skabe forbedring sammenlignet med forrige år. Kommunen rykker fire pladser frem og ender derved med en placering som nummer 43 på den samlede liste over erhvervsvenlighed blandt landets kommuner.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen