USA

Fire minutter lang video er gået viralt: Verdenskendt rapper langer kraftigt ud efter Trump

Mere end 20 mio. personer har set videoen, siden den tirsdag blev offentliggjort.

Den amerikanske rapper Eminem har valgt at blande sig i den politiske debat ved åbenlyst at kritisere USA's præsident, Donald Trump.

Det skete ved BET Hip Hop Award, hvor den 44-årige rapper tirsdag fremførte en fire minutter lang freestylerap.

Rappen med titlen "The Storm" er sidenhen blevet delt i form af en video, der er optaget i Eminems hjemby, Detroit.

Mere end 250.000 mennesker har i løbet af de seneste par dage delt videoen på Twitter, og mindst 20 mio. har set den på Youtube.

Eminem anklager i rappen bl.a. Donald Trump for at være racist og kalder ham for en farlig mand, der kan skabe en atomkatastrofe.

Også præsidentens immigrationspolitik, våbenpolitik og hans lyst til at skabe ballade på Twitter får verbale øretæver af stjernerapperen.

Rapperen påpeger desuden, at man ikke både kan støtte præsidenten og ham selv på samme tid, og han giver dermed sine fans et ultimatum.

»Til enhver af mine fans, der støtter ham. Her trækker jeg en streg i sandet. Enten er du for eller imod. Og hvis du ikke kan beslutte dig, hvem du bedst kan lide og er splittet. På hvis side du står. Så vil jeg hjælpe dig med den her,« lyder det fra en rappende Eminem, der følger op med en fuckfinger.

Flere kendte personer har på baggrund af videoen valgt at vise deres støtte til rapperen på de sociale medier.

Det gælder bl.a. rapperen Snoop Dogg.  »Shoutout til Eminem, Detroit, rejs jer,« lyder det bl.a. fra rapperen i en videohilsen til Eminem.

Et opslag delt af snoopdogg (@snoopdogg) den

Også talkshowværten Ellen DeGeneres har medgivet, at hun bakker op om rapperen og hans video.

Eminem, hvis rigtige navn er Marshall Bruce Mathers, var den bedst sælgende artist i 2000'erne, og står bl.a. bag numrene "My Name Is", "Stan" og "The Real Slim Shady".

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her