*

USA

Las Vegas-massakren: Paddock satte kameraer op, så han kunne se, hvis politiet kom

Der var ifølge Las Vegas sherif tale om vidtgående planlægning.

Sherif Joseph Lombardo i politihovedkvarteret i Las Vegas. Foto: Heidi Plougsgaard

Las Vegas

Den 64-årige pensionerede revisor bag massakren i Las Vegas søndag havde sat en flere kameraer op uden for sit hotelværelse, så han inde fra værelset kunne se trafikken på gangen, fortalte den lokale sherif, Joseph Lombardo ved en briefing tirsdag eftermiddag i Las Vegas politihovedkvarter.

Ifølge Lombardo var det formentlig for at kunne overvåge, om politiet dukkede op. Et af kameraerne sad på en madvogn, som blev brugt af roomservice.

Opdagelsen bliver set som endnu et bevis for, at angrebet, som dræbte 59 mennesker og sårede mere end 500, var planlagt ned til mindste detalje.

»Der var tale om meget grundig planlægning. Jeg er ret sikker på, at han evaluerede alt, hvad han gjorde, hvilket er bekymrende,« lød det fra Lombardo.

I forvejen havde politiet afsløret, at Paddock havde over 23 skydevåben på værelset, som han var tjekket ind i tre dage i forvejen.

»Det er åbenlyst overlagt. Alene det faktum, at han havde den type våben og den mængde våben på sit værelse,« sagde sheriffen i en henvisning til, at de bl.a. fandt semiautomatiske rifler, hvoraf flere var tilpasset, så de reelt fungerede som automatvåben, der kan skyde uden pause.

Lækket papir fra Det Hvide Hus: Strammere våbenlov vil ikke forhindre angreb

Politiet har også fundet våben i de to ejendomme, som Paddock ejerede i henholdsvis Mesquite, en mindre by en times kørsel fra Las Vegas, og i Reno. Sammenlagt har politiet fundet mere end 40 skydevåben, store mængder ammunition og sprængstoffer.

Indtil videre har politiet dog ikke været i stand til at fastslå, hvorfor Paddock gik til angreb på uskyldige koncertgæster.

Der er ikke fundet forbindelser til hverken nationale eller internationale terrorgrupper.

En anonym kilde fra USA's ministerium for national sikkerhed siger til Reuters, at der ikke er beviser for, at Paddock havde mentale problemer.

Flere amerikanske medier, herunder CNN og NBC, skriver tirsdag på baggrund af anonyme politikilder, at Paddock kort før angrebet overførte 100.000 dollar til Filippinerne, hvor hans kæreste opholder sig. Men årsagen til denne overførsel er ikke kendt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her