Annonce
USA

Ministeriums ansatte er blevet bedt om at undgå udtrykket "klimaforandringer"

Trump-regeringen har bandlyst visse ord fra landbrugsministeriet USDA's ordforråd.

Donald Trump har gjort det meget klart, at klima og miljø kommer langt nede på USA's liste over emner, der skal prioriteres. Han har bl.a. understreget, at han ønsker flere job i kul- og olieindustrien. Foto: AP/Rich Pedroncelli

I begyndelsen af året, umiddelbart efter at Donald Trump var blevet indsat som USA's præsident, begyndte ledende medarbejdere i landets landbrugsministerium, USDA, at ændre på de ansattes sprogbrug.

Bl.a. står der i en række e-mails, avisen The Guardian er kommet i besiddelse af, at der helst ikke må stå "klimaforandringer" i ministeriets papirer. I stedet bør de ansatte bruge vendingen "ekstreme vejrforhold".

Og i stedet for at "reducere drivhusgasserne" skal de ansatte bruge vendinger som "at øge organiske stoffer i jorden" eller "øge effektiviteten af næringsstofferne", lyder det i en mail, som den 16. februar blev sendt fra afdelingsleder Bianca Moebius-Clune til de ansatte.

USA's regering overvejer et træk, som skal udfordre al viden om klimaforandringerne

Det står klart, at den tidligere regerings prioriteter på ét punkt ikke flugter med denne regerings prioriteter, nemlig når det gælder klimaforandringer
Mail fra Jimmy Bramblett til USDA's ledende medarbejdere
Allerede den 24. januar, knap en uge efter Donald Trumps indsættelse, skrev vicechef i myndigheden for naturressourcer Jimmy Bramblett, at ministeriets ansatte skulle forberede sig på ændringer i den måde, man omtalte klimaforandringerne på.

»Det står klart, at den tidligere regerings prioriteter på ét punkt ikke flugter med denne regerings prioriteter, nemlig når det gælder klimaforandringer. Tal venligst med jeres ansatte og gør dem opmærksomme på dette nye perspektiv,« skrev han i en mail til de øvrige ledende medarbejdere.

Han skrev desuden, at landbrugsministeriets ansatte skulle være »forsigtige«, når de diskuterede emnet drivhusgasser, og at ministeriets undersøgelser af luftkvalitet som følge af drivhusgasudslip kunne blive stoppet under den nye regering.

Ifølge The Guardian kan man også læse i de cirkulerende mails, at visse ansatte ikke var glade for den nye ordre og bad lederne om at »bibeholde vores videnskabelige integritet« i stedet for at censurere visse ord.

Donald Trump har siden sin indsættelse gjort det meget klart, at klima og miljø kommer langt nede på regeringens liste over emner, der skal prioriteres. Han har understreget, at han ønsker flere job i kul- og olieindustrien, han har gjort Scott Pruitt - som flere gange har benægtet, at mennesket er en drivkraft bag klimaforandringerne - til chef for miljøagenturet, og han har trukket USA ud af den globale klimaaftale, som landet ellers i 2015 lovede at tiltræde.

Nyt studie afliver Paris-aftalen: »Vi kan formentlig ikke længere undgå "alvorlig" global opvarmning«

For få uger siden skabte præsidenten igen røre, da han nominerede politikeren Sam Clovis til at blive landbrugsministeriets nye chefforsker. Sam Clovis har nemlig aldrig selv udført nogen forskning, og reglerne for stillingen dikterer, at den skal udfyldes af »en anerkendt forsker«.

Sam Clovis' baggrund ligger inden for økonomi og politik, og han har tilsyneladende ikke den store fidus til klimaforandringerne. I 2014 sagde han til Iowa Public Radio, at meget klimaforskning er »skod-forskning« og »ikke bevist«.

I denne uge kom det frem i en rapport lavet af forskere fra 13 forskellige statslige myndigheder, at middeltemperaturen i USA er steget voldsomt siden 1980, og at amerikanerne allerede beviseligt står midt i klimaforandringerne.

Imidlertid er rapporten endnu ikke blevet offentliggjort, idet den amerikanske regering først skal godkende den. Flere forskere frygter ifølge The New York Times nu, at regeringen vil sylte rapporten, fordi dens konklusioner ikke flugter med Donald Trumps politik.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her