Medie: Russisk advokat bag møde med Donald Trump Jr. har haft forbindelse til russisk efterretningstjeneste

Advokaten Veselnitskaya har kaldt sagen for et udtryk for »massehysteri«.

Artiklens øverste billede
Den russiske advokat Natalia Veselnitskaya. Foto: Yury Martyanov

Hun er pludselig blevet en af de mest interessante personer i amerikansk politik, den russiske advokat Natalia Veselnitskaya.

I sommeren 2016 mødtes hun med den daværende præsidentkandidat Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., angiveligt læsset med materiale om rivalen Hillary Clinton.

Nu viser det sig, at Natalia Veselnitskaya har haft en forbindelse til den russiske efterretningstjeneste FSB.

Det afslører retsdokumenter, som nyhedsbureauet Reuters har haft adgang til.

Advokaten og hendes firma repræsenterede angiveligt FSB i en retssag fra 2005 til 2013, der handlede om ejendomsret.

FSB er tidligere blevet mødt med sanktioner fra den daværende præsident Barack Obama, fordi tjenesten var under mistanke for at have forsøgt at påvirke valget i november 2016.

Tidligere hed tjenesten KGB og var kendt for at agere spiontjeneste for Sovjetunionen, ligesom den nuværende præsident Vladimir Putin har arbejdet i tjenesten.

Hverken Veselnitskaya eller FSB har indtil videre kommenteret oplysningerne.

Den russiske advokat har tidligere afvist enhver forbindelse til det russiske styre, ligesom en talsmand for regeringen har afvist ethvert kendskab til Veselnitskaya.

Samtidig har Veselnitskaya erklæret sig klar til at vidne for den amerikanske kongres omkring den sag, som hun kalder et udtryk for »massehysteri«.

Donald Trump Jr. har mødt massiv kritik for at have accepteret at mødes med Natalia Veselnitskaya umiddelbart efter, at Donald Trumps kandidatur for det republikanske parti blev endegyldigt sikret.

Præsidentsønnen har erkendt, at mødet fandt sted, men at hans far ikke kendte noget til det, og at der ikke kom noget konkret ud af mødet.

Inden havde advokaten lokket med vigtige oplysninger om Hillary Clinton, hævder Donald Trump Jr.

Det har Natalia Veselnitskaya selv afvist.

Donald Trump Jr. deltog i mødet sammen med sin svoger Jared Kushner samt Donald Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort.

De er alle blevet bedt om at afgive vidneforklaringer overfor komitéer i Senatet, der er ved at undersøge, om Rusland forsøgte at påvirke resultatet af det amerikanske valg i fjor.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen