*

USA

De ti mest chokerende Donald Trump-citater

Skal man grine eller græde? Den republikanske præsidentkandidat har stået for mange overraskende udtalelser gennem årene.

»Jeg tror, at den eneste forskel på mig og de andre kandidater er, at jeg er mere ærlig og mine kvinder er mere smukke,« udtalte Donald Trump tilbage i 2000. Foto: AP/David Goldman

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er i løbet af den amerikanske valgkamp blevet verdenskendt for sine uforudsigelige udtalelser.

På valgmøder, til tv-debatter og fra sin Twitter-profil har præsidentkandidaten leveret den ene kontroversielle udmelding efter den anden. Både politiske konkurrenter, journalister og sågar Hollywood-stjerner har fået et par "kærlige ord" med på vejen.

Efter latterliggørelse på Twitter: »Jeg er ikke Trumps gidsel«

Her kommer Jyllands-Postens bud på Donald Trumps ti mest chokerende udtalelser:

1.  »Det er sørgeligt, at præsident Obamas dårlige arbejde som præsident betyder, at vi ikke får en sort præsident igen foreløbig!«
I november 2014 udtrykte Donald Trump sin utilfredshed med den amerikanske præsident Barack Obama i et tweet, hvori han proklamerede, at der vil gå mange år, før USA igen får en sort præsident.

2. »Det betyder ikke rigtig noget, hvad de [medierne] skriver, så længe man har en ung og smuk "piece of ass".«
Under et interview med magasinet Esquire i 1991 udtalte Trump, at dårlig medieomtale er ligegyldig, så længe man har en ung og smuk kæreste.

3. »Når Mexico sender dets folk, så sender landet ikke sine bedste folk. [...] De sender folk, som har en masse problemer, og de bringer de problemer til os. De bringer stoffer. De bringer kriminalitet. De er voldtægtssmænd. Og nogle, går jeg ud fra, er gode folk.«
Under et valgmøde i juni 2015, kort efter at Donald Trump havde annonceret sin valgkampagne, udtalte præsidentkandidaten fra talerstolen, at mexicanske immigranter er voldtægtsmænd.

4. »Hvis Hillary ikke kan tilfredsstille sin mand, hvorfor tror hun så, at hun kan tilfredsstille Amerika?«
I april sidste år valgte Donald Trump at dele en anden brugers tweet om den politiske konkurrent Hillary Clintons politiske evner. Den republikanske præsidentkandidat valgte dog kort efter at slette tweetet fra sin profil.

5. »Rosie O'Donnell er ulækker, jeg mener, både udvendig og indvendig. Se på hende, hun er sjusket. Hun taler som en lastbilchauffør.«
Under et interview i et CNN-nyhedsprogram i 2006 langede Donald Trump ud efter den amerikanske skuespiller Rosie O'Donnell, som han samme år refererede til som et »fedt svin«.

Donald Trump forsvarede sin manddom: »Kig på disse hænder, er de små?«

6. »Man kunne se, at der kom blod ud af hendes øjne. Blod kom ud af hendes "wherever".«
Efter en debatrunde på tv-kanalen Fox News i august sidste år udtalte Donald Trump til CNN, at journalisten Megan Kelly, der havde styret debatten, havde haft menstruation under debatten og derfor havde stillet ondskabsfulde spørgsmål.

7. »Hun [Angelina Jolie] har været sammen med så mange fyre, at hun får mig til at fremstå som en baby... Og jeg synes ikke en gang, at hun er tiltrækkende.«
Under et interview med CNN-journalisten Larry King i 2006 udtalte Donald Trump sig om den amerikanske skuespiller Angelina Jolies privatliv.

8. »Det er hundekoldt i New York. Vi har brug for global opvarmning!«
I 2008 skrev Donald Trump et tweet, hvori han byder global opvarmning velkommen.

9.  »Jeg tror, at den eneste forskel på mig og de andre kandidater er, at jeg er mere ærlig, og mine kvinder er mere smukke«
Allerede i år 2000 overvejede Donald Trump at stille op som præsidentkandidat og udtalte sig i den forbindelse om forskellen mellem ham selv og de andre kandidater.

Hjernekirurgen Carson trækker sig fra præsidentkapløb

10. »Donald J. Trump vil have et totalt indrejseforbud mod muslimer i USA.«
I december sidste år foreslog Donald Trump at forbyde alle muslimer indrejse i USA i en ubestemt periode. Udmeldingen modtog stor kritik fra både demokrater, republikanere og sågar Det Hvide Hus. Pressetalsmand for Barack Obama udtalte, at præsidentkandidatens udmelding diskvalificerede ham fra posten som præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her