Tv-hold fra CNN anholdt under direkte transmission

En journalist, en producer og en fotograf fra tv-stationen CNN blev tilbageholdt af politi under udsendelse.

Artiklens øverste billede
Politi i Minneapolis har fredag anholdt en journalist og hans tv-hold fra CNN, mens han var ved at rapportere i direkte tv om protester i Minneapolis. Foto: Stephen Maturen/Ritzau Scanpix

Politi i Minneapolis har fredag anholdt en journalist fra CNN, mens han var ved at rapportere i direkte tv om protesterne i Minneapolis.

En producer, en fotograf og en tredje person fra tv-stationen er også tilbageholdt af politiet, rapporterer CNN.

Der har været omfattende protestaktioner i Minneapolis og flere andre amerikanske storbyer, efter at den 46-årige afroamerikaner George Floyd døde i forbindelse med en anholdelse.

Politiet begrundede ikke anholdelserne af tv-holdet, som blev ført væk i håndjern.

Den sorte journalist Omar Jiminez havde netop rapporteret om anholdelsen af en demonstrant, da fem eller seks hvide betjente omringede ham.

- Vi kan godt flytte os væk til et andet sted, hvis I vil have det, sagde journalisten til politifolkene, som bar gasmasker og ansigtsskjolde.

Journalisten gjorde det derefter klart, at de var pressefolk.

- Vi flytter os, sagde Omar Jiminez, som dækkede uroligheder i Minneapolis, som har stået på i tre døgn i træk.

En politistation i byen stod sent torsdag lokal tid i brand, og guvernøren for delstaten Minnesota, Tim Walz, udkommanderede 500 soldater fra Nationalgarden for at få kontrol over situationen i byen.

De voldelige protester begyndte tirsdag som reaktion på, at den sorte ubevæbnede George Floyd døde, efter at en hvid politibetjent havde presset sit knæ mod mandens hals i flere minutter i forbindelse med en anholdelse.

Manden sagde gentagne gange, at han ikke kunne få luft.

Betjenten og tre andre involverede betjente blev tirsdag fyret. De fire afskedigede betjente var ifølge NBC News alle tilknyttet den politistation, som demonstranter torsdag har sat ild til.

Twitter påsatte tidligere fredag en anmærkning på præsident Donald Trumps tweets om Minneapolis, fordi det "glorificerer vold" og dermed forbryder sig mod tjenestens regler. I tweetet truer præsident Trump med at sætte hæren ind i Minneapolis, hvor der de seneste dage har været demonstrationer.

Twitters beslutning er den seneste i en konflikt mellem mediet og Det Hvide Hus.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen