Annonce
USA

Klimarapport: USA opfylder to-tredjedel af Parisaftalen

USA er en tredjedel fra at nå sine forpligtelser i Paris-klimaaftale, som præsident Trump vil forlade.

USA har leveret to tredjedele af den reduktion i udledning af drivhusgasser, som tidligere præsident Barack Obama forpligtede sig til i klimaaftalen fra Paris.

Det viser en rapport med navnet "Opfyldelse af USA's løfte", som er blevet finansieret af den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg.

Barack Obama satte sin signatur på klimaaftalen i Paris på vegne af USA i 2015. Men efter præsidentvalget i 2016 hed præsidenten Donald Trump, og han har erklæret, at USA trækker sig fra aftalen.

Ledere fra en række storbyer, virksomheder og delstater i USA har dog fortsat deres indsats for at nå de mål, der er opstillet for deres områder.

Rapporten er lavet i anledning af et tre dage langt møde mellem mange af de borgmestre, direktører og guvernører samt klimaaktivister, som arbejder for at overholde aftalen.

Rapporten er lagt frem i San Francisco ved mødets start onsdag.

Præsident Donald Trump har talt om klimaforandringer som et "kinesisk fupnummer" og arbejdet for at fremme brugen af kul og andre amerikansk produceret fossile brændstoffer.

Afløseren til USA’s klimaskeptiske miljøchef er en metodisk tidligere kullobbyist

Rapporten viser, at selv om der på flere niveauer under præsidenten bliver arbejdet på at overholde USA's forpligtelser, har det ikke været nok til at opfylde aftalen.

Formelt kan USA først trække sig fra aftalen 4. november næste år. Processen med at komme ud tager et år.

Aftalen fra Paris indeholder en ambition om, at temperaturen på kloden ikke må stige med mere end to grader sammenlignet med før industrialiseringen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her