Annonce
USA

Overblik: Her er sagerne Michael Cohen er indblandet i

Advokat Michael Cohen har været helt tæt på den amerikanske præsident, Donald Trump, men er nu ude i kulden.

Michael Cohen og Donald Trumps forhold går tilbage til 2001, hvor Cohen købte sin første ejendom af erhvervsmanden Trump og forlod sit taxifirma for at gå ind i Trump-foretagendet.

Han blev senere Trumps særlige rådgiver og personlige advokat.

Siden er han kommet i FBI's søgelys, Trump er blevet præsident, og Cohen arbejder ikke længere for ham.

Læs her om de sager, han er indblandet i her:

* Pornomodellen Stormy Daniels skal have haft en affære med Trump i 2006. Cohen betalte hende 130.000 dollar fra et privat firma, han havde lavet, for at hun ikke gik til medierne om sagen.

Betalingen efterforskes af forbundspolitiet FBI. Cohen er ikke sigtet, men FBI mistænker, at der i forbindelse med disse udbetalinger kan være sket brud på skattereglerne og reglerne for finansiering af valgkampagner.

* Det selskab, Cohen oprettede for at betale Stormy Daniels, har også modtaget penge fra andre firmaer.

Herunder en halv million dollar fra selskabet Columbus Nova, som den russisk-ukrainske oligark Viktor Vekselberg og dennes fætter er direktører for.

* Michael Cohen og Donald Trump er begge bekendte med David Pecker, der er direktør for selskabet American Media. Det skal to gange have betalt personer for deres historier om Donald Trump. En af dem er den tidligere Playboy-model Karen McDougal.

Kilde: The Washington Post.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her