Ni børn dræbt i eksplosion nær skole i Afghanistan

En granat eksploderede i landsby i det østlige Afghanistan og har kostet ni børn livet. Fire andre blev såret.

Artiklens øverste billede
Minesøger i november 2021 i landsbyen Nad-e-Ali i Helmand. Omkring 41.085 civile afghanere er blevet dræbt eller såret af landminer og ueksploderet ammunition i Afghanistan siden 1988, viser tal fra FN's landmineoperationer. Foto: Javed Tanveer/Ritzau Scanpix

Mindst ni børn blev dræbt, da en granat eksploderede nær en skole i Nangarhar-provinsen i det østlige Afghanistan.

Fire andre børn blev såret, da granaten eksploderede i landsbyen Baiganan, oplyser en talsmand for guvernøren i provinsen.

Fotos på sociale medier viser en søndersprængt bod, som solgte popcorn tæt ved det sted, hvor granaten eksploderede.

De sårede blev transporteret til et hospital i Jalalabad.

Ueksploderede bomber og granater samt landminer fra flere årtiers krig kræver ofte liv i Afghanistan. Mange af ofrene er legende børn.

Der er mange ubesvarede spørgsmål omkring rydningen af minefelter og fjernelse af våben og ammunition fra det afghanske landskab efter Talibans magtovertagelse i august.

Der er minefelter på marker, i dale, i byer, i vandløb, i bjergene og i alle andre former for terræn. Omkring 41.085 civile afghanere er blevet dræbt eller såret af landminer og ueksploderet ammunition siden 1988, viser tal fra FN’s landmineoperationer i United Nations Mine Action Service (Unmas).

Over to tredjedele af ofrene var børn.

Organisationer, som er en del af FN’s fredsbevarende operationer, arbejder for at begrænse trusler fra landminer og eksplosivt materiale.

En velgørenhedsorganisation, Halo, som havde prinsesse Dianas særlige bevågenhed, indgik i september en aftale med de nye Taliban-myndigheder om at sætte 2500 mand i arbejde igen med minerydning.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen