Annonce
Mellemøsten

Tyrkiske fly har dræbt 35 PKK-medlemmer i Irak

Tyrkiets regering optrapper angreb og overvejer mulig landoffensiv mod PKK i det nordlige Irak.

Tyrkiske krigsfly har ved et bombardement dræbt 35 militante fra Kurdistans Arbejderparti, PKK, i det nordlige Irak. Det oplyser landets militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet var ifølge oplysningerne rettet mod den kurdiske milits. PKK er forbudt i Tyrkiet og opfattes som en terrororganisation i Nato og EU.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, sagde lørdag, at tyrkiske militærfly havde angrebet et PKK-møde i den irakiske region Qandil. Flere ledende PKK-medlemmer skal have været til stede.

Det tyrkiske militær, der søndag oplyste om luftangrebet i Irak på Twitter, tydeliggør ikke, hvorvidt luftangrebet er det samme, som blev omtalt af landets præsident lørdag.

Erdogan bebrejder PKK for fire dræbte under valgmøde

Militæret har optrappet luftangreb mod PKK i det nordlige Irak - tæt på den iranske grænse. Tyrkerne mener, at højtstående medlemmer af PKK har deres base i området.

Urolighederne skaber yderligere spænding i landet forud for Tyrkiets parlaments- og præsidentvalg den 24. juni. Her står Erdogan til at blive valgt til sin anden præsidentperiode.

Den tyrkiske regering har i den seneste tid fremsat en række advarsler om, at det tyrkiske militær overvejer en landoffensiv ind i Qandil, som tyrkerne kalder en "terrorsump".

Angreb fra PKK-oprørere har siden 1984 kostet 40.000 mennesker livet i Tyrkiet. Gruppen kæmper for en uafhængig stat for Tyrkiets kurdiske mindretal.

Den tidligere øverste PKK-leder Abdullah Öcalan har siddet fængslet i Tyrkiet siden 1999. Både den tyrkiske stat og PKK er blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationer som Human Rights Watch og Amnesty for drab på civile.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
PKK
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her