Europa

»Upassende« og »vulgært«: Den franske præsidentfrues påklædning møder kritik

Der er blevet igangsat en underskriftsindsamling mod Brigitte Macrons korte kjoler.

64-årige Brigitte Macron, der er gift med den franske præsident, vakte opsigt, da hun sidste uge deltog i FN-topmødet i New York.

Det var dog ikke for noget hun gjorde eller sagde, men derimod for det hun havde på ved et møde med den unge nobelprismodtager Malala Yousafzai, som bl.a. har medført, at der er blevet igangsat en underskriftsindsamling i Frankrig mod præsidentfruens påklædning.

Det er den franske debattør og kunstner Thierry Paul Valette, der har sat gang i underskriftsindsamlingen. Ifølge ham er det upassende, at en fransk førstedame bærer korte kjoler under officielle møder.

»Fru Macron kan klæde sig, som hun ønsker, men under officielle ceremonier, er nogle kjoler mere passende end andre. Præsidentens hustru har ikke råd til at bære den slags "bling bling"-kjoler under et FN-topmøde, hvor hun møder en nobelprismodtager,« siger han til det franske medie Le courrier du soir.

Frankrigs førstedame får officiel rolle, men ingen løn

Billedet af Brigitte Macron har også fået opmærksomhed på Twitter, hvor flere brugere kalder påklædningen for »upassende« og »vulgær«. Fredag har over 4.000 franskmænd skrevet under på debattørens underskriftsindsamling.

Det var ikke kun Brigitte Macrons sorte sag, der tiltrak sig folks opmærksomhed under den netop overstået FN-topmøde.

Også en hvid kjole med sorte blonder har fået det britiske medie Daily Express til at skrive følgende: »Brigitte Macron viser sin BH i kæk titte-bøh blondekjole ved FN’s generalforsamling i New York.«

Det er ikke første gang, at den franske præsidentfrues tøjvalgt har vakt opmærksomhed og skabt debat særligt i hjemlandet Frankrig.

Her mener flere af indbyggerne, at hun klæder sig upassende taget hendes alder og position i betragtning. Andre hylder hende derimod for at have »god stil«.

I det franske magasin Madame Figaro lyder det bl.a. fra Nathalie Rozborski, direktør for det internationale trendbureau NellyRodi, at »Brigitte Macron bærer til perfektion sin feminitet, sin kulturelle bagage og sin alder. Det er selvsikkerhed blandet med erfaring.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her