Europa

Fransk præsidentkandidat har suspenderet sin valgkamp

Francois Fillon mener, at alle franske præsidentkandidater bør indstille deres valgkampe efter angreb i Paris.

Alt imens de franske præsidentkandidater torsdag aften var i fuld gang med en tv-debat, blev den franske hovedstad, Paris, udsat for et skudangreb, der har kostet mindst en betjent livet.

Dansker gik ved siden af betjent der blev skudt i Paris

Og allerede få timer efter angrebet, er episoden godt på vej til at blive en central del af valgkampen i Frankrig, hvor der er valg søndag.

Kandidaten for det store konservative parti, Francois Fillon, har med øjeblikkelig virkning indstillet sin valgkamp, og han opfordrer alle de øvrige præsidentkandidater til at gøre det samme, skriver Reuters.

En betjent dræbt af skud i Paris - tre er såret

- Jeg hylder sikkerhedsstyrkerne, der ofrer deres liv for at beskytte vores, lyder det desuden fra Francois Fillon på Twitter.

Centrumkandidaten Emmanuel Macron udtrykker på Twitter "solidaritet" med de franske sikkerhedsstyrker. Han udtaler i øvrigt i fransk tv, at han tror, at man fortsat vil se angreb som torsdagens de næste mange år i Frankrig.

- Der er brug for at beskytte landet, lyder det blandt andet fra Macron.

Også højrefløjskandidaten Marine Le Pen fra Front National udtrykker sin sympati.

- Medfølelse og solidaritet til vores sikkerhedsstyrker, der igen er blevet udsat for angreb, skriver Marine Le Pen på Twitter.

Motivet bag angrebet er ukendt. Men politiet kalder det en "terrorhandling".

Terror rammer Paris midt i valgkampen

Den franske præsident, François Hollande, udtaler også, at han mener, at angrebet i Paris er et terrorangreb.

Det siger han i en tv-transmitteret udtalelse, hvor han også meddeler, at han vil holde et møde med sikkerhedskabinettet fredag morgen.

Præsidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, der politisk er placeret til venstre for Frankrigs socialistparti, siger, at angrebet ikke vil gå "ustraffet" hen.

Det skriver han på Twitter.

- Tanker til de døde og sårede politimænd og deres familier. Terrorhandlinger vil aldrig gå ustraffet hen. De skyldige bliver aldrig glemt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Regeringen har gode flytteplaner, men...

Skal der rettes en saglig kritik mod regeringens planer, er det, at de er for uambitiøse.
Om temaet

Den franske hovedstad Paris blev fredag den 13. november 2015 ramt af en række blodige terrorangreb.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her