36-årig erkender sig skyldig i Ikea-drab

36-årig mand, som er asylsøger fra Eritrea, blev torsdag varetægtsfængslet af byretten i Västmanland.

Artiklens øverste billede

Den 36-årige mand, der er sigtet for drab på to personer i Ikea i den svenske by Västerås, erkender sig skyldig, oplyser hans advokat.

Den 36-årige har været indlagt siden drabene og kom først til bevidsthed torsdag. Manden, der ifølge en overvågningsvideo sårede sig selv alvorligt under angrebet, er asylsøger fra Eritrea.

Han blev torsdag varetægtsfængslet af byretten i Västmanland. Hans forsvarer oplyser, at han ikke modsætter sig varetægt. Manden deltog i fængslingsmødet via telefon fra sin sygeseng på Västmanlands sygehus.

Et stort antal politifolk var til stede i retten.

En 23-årig mand, der også er asylsøger fra Eritrea, er også sigtet for at have hjulpet med til drabene på en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn i varehuset. Han var også begæret varetægtsfængslet af anklagemyndigheden, men han blev torsdag løsladt.

Ofrene var efter alt at dømme tilfældigt valgt. De blev stukket ned i køkkenafdelingen i møbelvarehuset. Drabsvåbnet var øjensynligt en kniv fra en af forretningens hylder.

Den 23-årige medsigtede har i afhøringer nægtet at have noget med drabene at gøre, og sigtelserne mod ham er blevet ændret fra drab til medvirken til drab.

Den 36-årige eritreaner var på et møde med den svenske udlændingestyrelse kort før dobbeltdrabet mandag blevet informeret om, at han var udvist af Sverige.

- Han mødtes med vores personale om formiddagen, sagde Fredrik Bengtsson, pressechef ved den svenske udlændingestyrelse onsdag.

- Der var blevet taget en beslutning om at udvise ham til Italien, hvor han i forvejen har haft ophold, sagde Bengtsson til Aftonbladet.

/ritzau/TT

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen