• For abonnenter

Baguetten er i hård konkurrence med Paris' zinktage som kulturarv

For et par år siden forsøgte de franske bistroer forgæves at blive optaget på Unescos liste over bevaringsværdig kulturarv. Nu gør bagerne forsøget. I skarp konkurrence med tagdækkerne i Paris.

Artiklens øverste billede
Bageren Sebastian Hayertz på Montmartre i Paris håber, at Unesco vil anerkende baguetten som en vigtig del af verdens kulturarv. Foto: Anne Hollande

Hvad bliver det næste? Den røde danske pølse? En sildemad? Eller skal FN-organisationen Unesco beskytte snapsen?

I Frankrig har bagerne lagt i ovnen til at få anerkendt deres traditionelle baguette som noget, verdenssamfundet bør pleje og beskytte som bevaringsværdig kulturarv.

De forsøger at

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.