Annonce
Europa

EU-Parlamentet er splittet om Junckers indsats som formand

Jean-Claude Juncker modtager både ris og ros fra parlamentarikere for indsatsen som EU-Kommissionens formand.

Lederne af de forskellige grupper i Europa-Parlamentet er splittede om, hvordan Jean-Claude Juncker har gjort det som formand for EU-Kommissionen.

- Er Den Europæiske Union bedre nu, end da de (Juncker, red.) tiltrådte? Svaret er nej.

- Aldrig har Europa været mere splittet end i dag, og det er EU-Kommissionen medansvarlig for, siger Ryszard Legutko for Gruppen af Europæiske Konservative og Reformister (ECR).

Juncker afholdt som EU-Kommissionens formand klokken ni sin sidste tale om Unionens tilstand. Det er den tale, der er udgangspunkt for debatten.

Formanden møder dog ikke kun kritik. Guy Verhofstadt fra den liberale gruppe ALDE og Manfred Weber fra den konservative gruppe EPP tager Jean-Claude Juncker i forsvar.

Kommissionen vil have 10.000 vagter ved EU-grænser i 2020

Han bliver hylder som en stor europæer, der gjort en vigtig indsats for et mere samlet Europa.

Verhofstadt mener, at Europa står samlet, og at Legutko "lever i en anden verden".

Ska Keller for De Grønne kritiserer EU-Kommissionen for at have været for passiv, når det kommer til klimatiltag, under Junckers lederskab.

Britiske brexit-fortaler Nigel Farage retter også skarp kritik af Jean-Claude Juncker.

EU-boss lover at bekæmpe hvidvask efter Danske Bank-sag

- De forsøger at appellere til patriotisme på europæisk plan. Patriotisme er åbenbart glimrende, når det er på europæisk plan. Men det er racistisk, når det er på national plan, siger Farage.

Den kritik giver Juncker dog ikke meget for.

- De skal lære at lytte efter, før de taler, hr. Farage. Jeg har ikke omtalt national- og europæisk patriotisme, som er det ligestillet. Jeg har blot understreget, at det ene ikke udelukker det andet, siger Juncker.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her