Annonce
Europa

Kommissionen vil have 10.000 vagter ved EU-grænser i 2020

Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, opfordrer til, at medlemslande udviser større solidaritet.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, holder sin tale om i Unionens tilstand. Foto: Jean-Francois Badias/AP

De ydre grænser skal sikres bedre, slår EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, fast i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Han fremlægger i sin tale "Unionens tilstand" et forslag, der vil øge antallet af grænsebetjente markant de næste to år.

- Vi foreslår, at antallet af grænsebetjente frem til 2020 skal op på 10.000, siger Jean-Claude Juncker til parlamentets medlemmer og EU-kommissærerne.

Hurtigt efter understreger kommissionsformanden, at der ikke bliver tale om et europæisk fort.

Det skal stadig "være muligt med lovlig indvandring til unionen", tilføjer han.

EU's indsats på området har ifølge Juncker båret frugt. Strømmen af migranter til EU er aftaget markant, siden bølgen toppede for to-tre år siden.

Formanden efterspørger dog mere solidaritet på tværs af EU's medlemslande.

- Vi kan ikke blive ved med at finde ad hoc-løsninger, hver gang der kommer et skib med flygtninge. Vi har brug for varig solidaritet, hvilket også vil give mere effektivitet i håndteringen af migranter, siger Jean-Claude Juncker.

Han opfordrer Østrig, som i dette efterår har formandskabet for EU, til at gå foran, så "vi kan finde de rigtige løsninger for en balanceret reform af asylsystemet".

Kommissionsformanden bryder sig ikke om de bevogtede grænser, der er kommet igen flere steder mellem medlemmer af EU.

- Jeg er og forbliver modstander af indre grænser. Hvor de findes, skal de fjernes, siger Jean-Claude Juncker.

Det handler om, siger han, at medlemslande skal udvise større solidaritet, hvis Schengen-samarbejdet, de åbne grænser, skal bevares.

Luxembourgerens mandat som formand for EU-Kommissionen går ind i det sidste år, og onsdag var sidste gang, at han præsenterer forslag i "Unionens tilstand" i Europa-Parlamentet. Hans mandat udløber i november 2019.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her