Annonce
Europa

Danskerne sætter rekord i opbakning til EU-medlemskab

Mere end tre ud af fire danskere mener, at EU er en "god ting", hvilket er den højeste andel nogensinde.

Foto: Yves Logghe

En ny måling fra Parlamentets Eurobarometer viser, at danskernes opbakning til EU er rekordhøj.

Således mener 76 procent af danskerne, at EU er en "god ting". Det er den højeste andel, der er målt i Danmark, siden Eurobarometeret i 1974 begyndte at stille spørgsmålet.

Kun syv procent angiver i den seneste måling, at EU er en "dårlig ting".

Samtidig oplever rekordmange danskere - 84 procent - EU-medlemskabet som en fordel for Danmark.

80 procent af danskerne giver udtryk for, at deres stemmer tæller i EU. Det er samme niveau som i efterårets måling og det højeste niveau, der nogensinde er målt i Danmark.

Maj-målingen kommer et år før valget i 2019. Den bekræfter ifølge tænketanken Europa, at en opadgående trend i opbakningen til EU, der startede kort efter Storbritanniens beslutning om at melde sig ud i 2016, ser ud til at fortsætte.

Europæernes samlede støtte til EU stiger ifølge målingen på stort set alle parametre ifølge tænketanken Europa.

Målingen bringer dog ingen ny viden om den del af EU-holdningerne, der handler om suverænitet. I Danmark har skepsissen traditionelt været stærk, når det gælder netop dette spørgsmål, hvilket også har været udslagsgivende for de danske folkeafstemninger.

Den danske skepsis er ifølge målingen stadig høj.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det overnationale Europa-Parlaments rolle fremover bør styrkes, svarer danskerne nemlig langt mere skeptisk end gennemsnittet i EU.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: Theresa Mays kostbare kollaps
Verdens femte største økonomi sejler som et skib uden ror, hvor kaptajnen skændes med såvel maskinrummet som passagerne plus lodser og havnemyndigheder; ja med alle.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her