Annonce
Europa

London laver forbud mod fastfood-reklamer i offentlig transport

Forbuddet er en del af kampen mod overvægt ved engelske børn.

Ifølge Londons borgmester er overvægt hos børn et voksende problem. I London er næsten 40 pct. af 10-11-årige overvægtige. Foto: Søren Bidstrup/ Ritzau Scanpix

Sadiq Khan, der er borgmester i den engelske hovedstad London, har besluttet, at reklamer for mad, der indeholder masser af salt, fedt og sukker skal fjernes fra byens offentlige transportmidler.

Det skriver The Guardian.

Forbuddet skal gælde for reklamer på selve transportmidler som f.eks. på busser og i tog, og derudover skal de store reklamebilleder af usund mad også fjernes fra byens stationer og stoppesteder.

Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kommer til at spotte reklamer fra både Coca-Cola og McDonald's, for virksomhederne må stadig reklamere for deres mindre usunde retter og produkter.

Politikere opfordrer branche til at sætte kalorier på menuen

Coca-Cola kan derfor stadig reklamere for deres light-produkter, og McDonald's kan stadig reklamere for deres salater, men må skrotte reklamer med burgere og pomfritter.

Ifølge Londons borgmester er overvægt hos børn et voksende problem. I London er næsten 40 pct. af 10-11-årige overvægtige.

London er dog ikke den eneste storby, der har valgt at tage kampen op mod overvægt. Amsterdam kunne rapportere sidste år, at byen med kampagner rettet mod byens mere fattige familier, har reduceret antallet af børn, der betegnes som overvægtige med 12 pct. siden 2012.

’Fedmens onde cirkel’: Junkfood forvirrer måske dine stamceller

Michael Bloomberg, der er forhenværende borgmester i New York, er en af forkæmperne, når det kommer til at bekæmpe overvægt. Han har gennem sin egen velgørenhedsorganisation startet en kampagne, der skal få flere borgmestre til at sætte ind overfor den enorme indtagelse af sukker og tobak.

Det er nu heller ikke første gang, at Sadiq Khan har foreslået tiltag, der skal reducere overvægt i byen. I december foreslog han et forbud mod at fastfood-restauranter måtte åbne i nærheden af skoler, og derfor skulle befinde sig mindst 400 meter fra skoler. Forbuddet, der er en del af Khans London Food Strategy, er stadig ved at blive diskuteret i Londons byråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her