Annonce
Europa

Præventions-app meldes til myndighed: 37 kvinder blev gravide

Appen lover ikke, at den beskytter 100 pct. mod uønsket graviditet.

Ud fra din kropstemperatur, kan appen estimere, hvornår du har mindst risiko for at blive gravid. Screenshot: Naturalcycles.com

Ingen hormoner og ingen kondomer.

Det kan lyde fristende at slippe for begge dele, når man gerne vil udfolde sig seksuelt uden at blive gravid. Og det er derfor, præventions-apps som Natural Cycles er blevet opfundet.

Men Södersjukhuset Stockholm har registreret 37 tilfælde af kvinder, som er blevet gravide, selvom de har anvendt appen. Det har fået kvinderne til at opsøge sygehuset for at få abort, skriver flere svenske medier - heriblandt SVT.

Præventions-app er godkendt som alternativ til p-piller, men frarådes af læger

De 37 uønskede graviditeter, der kan kobles sammen med brug af appen, kommer ud af en samlet gruppe af 668 kvinder, som har søgt abort på Södersjukhuset fra september 2017 og frem til årsskiftet.

Ifølge SVT vil man nu kigge længere tilbage i tiden for at undersøge, om der er flere tilfælde.

Sygehuset vil desuden melde appen til den svenske pendant til lægemiddelstyrelsen, Läkemedelsverket. Det bekræfter Södersjukhusets pressechef over for Jyllands-Posten.

App, kondom eller indsprøjtning? Her er fremtidens prævention

Af Natural Cycles' hjemmeside fremgår det, at metoden ikke er 100 pct. sikker. Hvis 100 kvinder bruger appen i et år, risikerer syv at blive gravide, lyder det.

Ved såkaldt perfekt brug er metoden dog 99 pct. sikker, mens den kun er 93 pct. sikker ved "typisk brug", står der.

App'en blev i fjor godkendt som præventionsmiddel af den tyske certificeringstjeneste TÜV, og har siden kunnet markedsføres som præventionsmiddel over hele Europa.

Den estimerer ægløsning og fertilitet ud fra brugerens kropstemperatur og kan derved måle, hvornår kvinden har størst risiko - eller mulighed - for at blive gravid.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her