Annonce
Asien

Thai-general vil afsløre Shinawatras flugtsted efter dom

Onsdag falder der dom over Thailands forhenværende premierminister, som har været forsvundet i over en måned.

Yingluck Shinawatra foran højesteret i Bangkok den 1. august. Dommen skulle være afsagt den 25. august, men kort forinden forsvandt Yingluck Shinawatra fra Thailand. Foto: Sakchai Lalit/AP

Thailands premierminister, general Prayut Chan-ocha, hævder at have kendskab til, hvor landets forhenværende premierminister Yingluck Shinawatra befinder sig.

Det sagde han tirsdag - dagen før Thailands øverste domstol afsiger dom i en sag om statsligt opkøb af ris, mens Shinawatra var regeringsleder.

Dommen skulle være afsagt den 25. august, men kort forinden forsvandt Yingluck Shinawatra fra Thailand.

Ifølge flere medier er hun flygtet ud af landet af frygt for at blive idømt en lang fængselsstraf. Reuters skrev i august, at hun har søgt tilflugt i Dubai.

Thailands afsatte premierminister er flygtet til Dubai

Her har hendes bror og far, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, en bolig, hvor de lever i selvvalgt eksil for at undgå at afsone en fængselsdom fra 2008 for korruption.

- Jeg ved det, men jeg vil ikke sige det endnu, sagde premierminister Prayut Chan-ocha tirsdag til journalister i Bangkok efter et regeringsmøde. Det skriver Reuters.

Han var, inden Yingluck Shinawatra og hendes regering blev afsat ved et militærkup i maj 2014, øverstkommanderende for Thailands hær.

Yingluck Shinawatra var før sin forsvinden aktiv på sociale medier, men hun har ikke givet lyd fra sig siden.

Hendes parti har sagt, at det ikke ved, hvor hun er, men det mener Prayut Chan-ocha at gøre.

- Jeg vil fortælle jer det efter 27. september. Jeg har spioner, sagde han tirsdag og tilføjede, at så vidt han er orienteret, så har hun ikke søgt asyl i udlandet.

Yingluck Shinawatra kom til magten i 2011 efter en valgsejr, som blandt andet blev sikret på et løfte om statsligt opkøb af ris. Programmet viste sig senere at koste staten mange penge.

Ifølge flere medier risikerer Yingluck Shinawatra at blive idømt ti års fængsel.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Magten får den, som forstår at bruge den

Mikkelsens afgang giver Pape plads, men formanden står over for en vanskelig opgave.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her