Annonce
Asien

»Operationen verden aldrig glemmer«: Se specialstyrkernes optagelser fra redningsaktionen

Drengene skal blive på hospitalet i et stykke tid. De har tabt sig, men er umiddelbart i god behold.

Thai Navy Seals har delt egne optagelser af den komplekse redningsaktion.

Siden søndag har hele verden fulgt med i den dramatiske redningsaktion af 12 drenge og deres fodboldtræner i en grotte i Thailand.

Journalister, pårørende og andre fremmødte, der havde ventet ved grottens udmunding i dagevis, blev kort før redningsaktionen flyttet længere væk. Herfra forevigede de aktionen med billeder taget fra afstand af blinkende ambulancer og redningshelikoptere på vej væk fra stedet.

Onsdag har Thai Navy Seals, den specialstyrke, der stod bag redningsaktionen, under overskriften "Operationen verden aldrig glemmer" offentliggjort egne råoptagelser, hvor man kan danne sig en fornemmelse af, hvordan den komplekse situation så ud inde fra grotten.

Familier må besøge fodbolddrenge efter lægetjek i Thailand

De 12 drenge, der var mellem 11 og 16 år og deres 25-årige fodboldtræner, havde siddet fanget inde i Tham Luang-grotten i 17 dage, før de blev hjulpet ud af dykkere over en tre dage lang redningsaktion søndag, mandag og tirsdag.

På optagelserne kan man i levende billeder og på stilbilleder se en af drengene blive båret og ført gennem vandet på en båre med iltflaske. Senere ser man en dreng iført folietæpper blive firet op gennem grottens smalle passager med en wire.

Chefen for det thailandske sundhedsministerium har onsdag fortalt på en pressekonference, at flere af drengene har tabt sig omkring to kg under opholdet i grotten.

Derudover er vurderingen imidlertid, at alle drengene kommet ud i god behold efter omstændighederne. De er blevet indlagt på et hospital i Chiang Rai, hvor de ventes at skulle opholde sig i op til 10 dage. Derefter skal de blive derhjemme i 30 dage for at komme sig.

På nye optagelser fra hospitalet kan man se drengene i deres senge med ansigtsmasker på. Flere af dem sender hilsner og muntre håndtegn til kameraet. Du kan se drengene i videoen herunder.

Thailandske drenge trumfede amerikansk højesteretsdommer

Fodboldholdet "De Vilde Vildsvin" forsvandt ind i den store grotte i det nordlige Thailand den 23. juni. Da drengenes cykler blev fundet i nærheden af grotten, blev der sat en enorm eftersøgning med flere end 1.000 involverede igang. Det lykkedes efter ni dage dykkere at nå ind til børnene og deres træner.

De store mængder nedbør komplicerede redningsaktionen. Grotten måtte drænes for vand, og drengene måtte modtage dykkertræning, før de kunne hjælpes ud. De sidste fire børn og den voksne træner kom ud tirsdag, ligesom de dykkere og den australske læge, der har været sammen med flokken, er kommet ud.

Aktionen har dog ikke været uden tab. En tidligere elitedykker hos Thai Navy Seals, 38-årige Saman Gunan, deltog som frivillig i aktionen. Han mistede bevidstheden og omkom, da han den 6. juli dykkede ud af den oversvømmede grotte efter at have leveret iltflasker til drengene.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Dansk grottedykker i dramatisk redningsaktion
Som professionel grottedykker brugte den danske dykkerinstruktør Ivan Karadzic, som er bosat i Thailand, ikke mange minutter på at beslutte sig for at tilbyde sin hjælp for at få de indespærrede fodbolddrenge ud.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her