Annonce
Asien

Familier må besøge fodbolddrenge efter lægetjek i Thailand

Alle fodbolddrenge, der er blevet reddet ud af oversvømmet grotte i Thailand har det godt, konkluderer læger.

Tirsdag blev de sidste fire fodbolddrenge og deres træner reddet ud af grotten efter at have været fanget derinde i mere end to uger. Foto: Soe Zeya Tun/Ritzau Scanpix

Lægerne i Thailand gav onsdag grønt lys for familiebesøg efter helbredsundersøgelser af de 12 fodbolddrenge og deres træner, der er blevet reddet ud af en oversvømmet grotte i Thailand.

Drengene har været i isolation på hospitalet på grund af infektionsfare.

Forældrene har set deres drenge gennem vinduesglas, men nu vil de ifølge nyhedsbureauet AP forholdsvist hurtigt kunne være i samme rum som deres sønner, hvis de først bliver iført steriliseret tøj.

Det er bekymringen for alvorlige infektioner, der hidtil har betydet, at drengene har været adskilt fra deres familier.

- Vi har ikke fundet nogen tegn på alvorlige infektioner, udtaler en talsmand for sundhedsmyndighederne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Overblik: Sådan foregik redningen af fodbolddrenge

Alle drengene har tabt sig under deres 18 dage lange ophold i grotten.

De havde vand, der dryppede ned, mens de var indespærret, og de er ved godt helbred. Det siger en talsmand for de thailandske sundhedsmyndigheder, Thongchai Lertwilairatanapong, til nyhedsbureauet AP.

Det gennemsnitlige vægttab hos drengene er på to kilo.

De fire drenge, der som de første blev reddet ud søndag, kan allerede spise normal mad og gå rundt. De fire, som blev reddet ud mandag, spiser flydende mad.

Drengene blev fundet af et par britiske dykkere, ti dage efter at de var gået ind i grotten. Omring fire kilometer inde i grotten sad de på en lille, tør afsats lige over vandet - smilende af lettelse.

Tirsdag blev de sidste fire fodbolddrenge og deres træner reddet ud af grotten, efter at de havde været fanget derinde i mere end to uger.

Disse drenge er også sluppet uskadt fra opholdet i grotten og har normale kropstemperaturer.

Skanninger af to drenge, der blev reddet ud søndag, viste tegn på lungeinfektioner.

Nye skanninger viser dog, at drengene er i bedring.

De to drenge skal fortsætte i medicinsk behandling i mindst en uge, oplyser sundhedsmyndighederne.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her