*

International

Tyrkiet vil fængsle Amnesty-aktivister i op til 15 år

Amnesty Internationals landechef i Tyrkiet er blandt 11 aktivister, der anklages for at støtte terrorgrupper.

Tyrkiske anklagere kræver op til 15 års fængsel i en sag, hvor 11 aktivister fra menneskerettighedsgruppen Amnesty International beskyldes for at støtte terrorgrupper.

Blandt de tiltalte er Amnesty Internationals landechef i Tyrkiet, Idil Eser.

Desuden er der en tysk statsborger og en svensk statsborger. De er blevet tiltalt for at "hjælpe en bevæbnet terrorgruppe", rapporterer det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Anklagemyndigheden vil kræve mellem 7,5 og 15 års fængsel.

I tiltalen er aktivisterne anklaget for at forsøge at skabe "kaos i samfundet".

Ti af dem blev anholdt i juli. Det skete, da politiet ransagede en workshop afholdt af menneskerettighedsaktivister på øen Buyukada.

Fængslingen udløste bekymring internationalt. Samtidig har det pustet til frygten for, at ytringsfriheden bliver begrænset under præsident Recep Tayyip Erdogans styre.

Der har været undtagelsestilstand i Tyrkiet siden et fejlslagent forsøg på et militærkup i juli 2016.

Det giver regeringen og præsident Recep Tayyip Erdogan ekstra magtbeføjelser.

Over 50.000 er siden blevet anholdt. Flere end 140.000 er afskediget fra deres job eller suspenderet. Over 160 medier er blevet lukket, og 2500 journalister og mediearbejdere er blevet fyret fra deres job.

En måned inden de ti blev anholdt, blev også formanden for Amnesty International i Tyrkiet, Taner Kilic, varetægtsfængslet.

Det skete, efter at han blev anholdt sammen med 22 advokater.

Han beskyldes for at være medlem af en terrorgruppe. Myndighederne i Tyrkiet mener nemlig, at han har bånd til Fethullah Gülen, der ifølge præsident Erdogan stod bag kupforsøget.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her