*

International

Erdogan er landet i Istanbul og erklærer hævn mod kupmagere

Præsident Erdogan siger ifølge Reuters, at han stadig er Tyrkiets leder, efter at han er landet i Istanbul.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, stod omkring klokken 3 natten til lørdag frem foran en mængde af støtter i Istanbuls Atatürk-lufthavn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at et kupforsøg fra formodentlig en fraktion af militæret mod hans regering begyndte sent fredag aften.

Tyrkiske Fox TV afspiller en optagelse af præsidenten, hvor Erdogan siger, at kupforsøget er rettet mod Tyrkiets solidaritet og enhedsfølelse.

Ifølge Reuters siger Erdogan, at kupmagerne er "forrædere", der vil modtage den "højest mulige straf".

- Kuppet er blevet udført af et mindretal inden for militæret. De vil få den hårdest mulige straf at føle. Deres handlinger viser, at det er vigtigt at få ryddet op i militæret, siger Tyrkiets præsident i lufthavnen.

Mindst 60 personer er omkommet under kupforsøg i Tyrkiet

Præsidenten gentager desuden, at han mener, at hans ærkefjende, imamen Fethullah Gülen, står bag kuppet.

- Dette beviser, at Gülens organisation er en væbnet terrororganisation. Jeg skal ingen steder, jeg er ved mit folk. Millioner af tyrkere har vist deres støtte på gaderne, siger Erdogan ifølge Reuters.

Det er flere dage siden, at præsident Erdogan sidst er blevet set offentligt. Han var nemlig på ferie i det sydlige Tyrkiet, da urolighederne brød ud fredag.

Kort før præsidenten landede i Atatürk-lufthavnen, lød der to eksplosioner. Der er også fortsat meldinger om kampe på Taksimpladsen i Istanbul og eksplosioner foran Tyrkiets parlament.

Overblik: Det ved vi om kupforsøget

Umiddelbart efter at kupforsøget begyndte fredag aften, sagde præsident Recep Tayyip Erdogan over mobiltelefonen til CNN Türk, at problemerne ville være "løst" inden for kort tid.

Samtidig opfordrede han tyrkerne til at gå på gaden.

- Nationen må samles på pladserne som svar på kupforsøget. Jeg har altid ment, at der ikke er nogen højere magt end folkets vilje, sagde han til tv-stationen.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her