*

International

Erdogan opfordrer tyrkerne til at protestere mod kup

Erdogan opfordrer tyrkerne til at gå på gaden. Kupforsøget vil fejle, siger præsidenten.

Det er et mindretal inden for militæret, der står bag kupforsøget i Tyrkiet, og de vil ikke lykkes med deres forehavende.

Det siger præsident Recep Tayyip Erdogan over mobiltelefonen til CNN Türk.

Han vurderer, at kupforsøget vil være "løst" inden for kort tid.

Samtidig opfordrer han tyrkerne til at gå på gaden.

- Nationen må samles på pladserne som svar på kupforsøget. Jeg har altid ment, at der ikke er nogen højere magt end folkets vilje, siger han til tv-stationen.

Premierminister Binali Yildirim gentager opfordringen til at gå på gaden og vise modstand mod de "bander og illegale grupperinger", som er bag kupforsøget.

Tyrkisk militær hævder at have taget magten i Tyrkiet

Direkte billeder fra Ankara og Istanbul på tv-stationerne BBC og CNN viser store menneskemængder, der strømmer ud på gaderne og svinger med tyrkiske flag.

Den pressede præsident siger også, at kupmagerne vil blive mødt med "det nødvendige modsvar."

- Jeg er helt sikker på, at kupmagerne vil fejle, siger Erdogan til CNN Türk.

Tv: Tyrkiet er i militær undtagelsestilstand

Præsidenten oplyser desuden, at han nu er på vej tilbage til Tyrkiets hovedstad, Ankara, hvorfra han vil forsøge at genskabe orden og få situationen under kontrol.

Tyrkisk militær hævdede sent fredag aften i en meddelelse at have taget magten i Tyrkiet. Det er fortsat uklart, hvor stor en del af militæret, der bakker op om kupforsøget.

I meddelelsen skriver militæret, at det har taget over for at sikre den demokratiske ro og orden og beskytte menneskerettigheder i landet.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her