Annonce
International

Rapport revser dyrevelfærden på populær ferieø: »Dette vanvid skal stoppe«

Vilde dyr bliver fortsat brugt som underholdende elementer på flere populære feriedestinationer.

»De fleste turister elsker faktisk dyr. Det viser vores egne undersøgelser gang på gang. Så noget kunne tyde på, at turisterne simpelt hen ikke tænker over, at dyrene lever og optræder under uværdige og dybt problematiske forhold,« lyder det bl.a. fra direktøren i World Animal Protection Danmark. Foto: World Animal Pretection

Hvert år rejser mere end 30.000 danskere til den indonesiske ø Bali. 

Og det er ikke svært at forstå hvorfor. For med en frodig natur, et tropisk klima og turkisblåt vand giver det næsten sig selv, hvorfor øen er et særdeles populært turistmål.

Desværre er øen også hjemsted for underholdning med vilde dyr, påpeger World Animal Protection.

Se videoen: Dykkerparadis drukner i affald

Organisationen, der arbejder med dyrebeskyttelse, konkluderer i en ny rapport, at dyrevelfærden på øen er »helt i bund«.

»Vi ved godt, at vilde dyr altid lider som underholdningsobjekter i turistindustrien. Men forholdene på Bali er groteske. Rapporten er rystende læsning. For turister, rejseselskaber og for os selv selvfølgelig,« udtaler direktør i World Animal Protection Danmark, Gitte Buchhave, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Dette vanvid skal stoppe, og vi opfordrer alle turister til at fravælge enhver form for underholdning med vilde dyr på Bali. Der er nemlig ikke nogle dyrevenlige alternativer på øen.«

Danskere kan fortsat rejse til Bali trods vulkanudbrud

I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten, har World Animal Protection besøgt 26 populære attraktioner rundt om på Bali, hvor mere end 1.500 dyr vilde dyr blev brugt som underholdning.

Ifølge rapporten resulterede de besøg bl.a. i, at man observerede, hvordan »orangutanger og elefanter bliver holdt i kæder, delfiner får filet tænder, så de ikke kan skade turisterne, og skildpadder er stuvet sammen i katastrofalt små bassiner.«

»Det er gruopvækkende, at turistattraktioner på Bali har så ringe forståelse for dyrevelfærd. Gang på gang mødte vores folk et sørgeligt syn, når de besøgte steder, der tilbød shows eller selfies med vilde dyr. Derfor må rejsebureauerne straks revidere deres udflugter på Bali,« lyder det fra Gitte Buchhave.

Hos det danske rejsebureau Nyhavn Rejser, som året rundt sender danskere til Bali, lyder det, at man som rejsearrangør skal tage ansvar.

»Og vores stærkeste kort er selvfølgelig helt at undlade at samarbejde med steder, der viser foragt for dyrevelfærd,« udtaler Rie Ulrich, der er bureauchef i Nyhavn Rejser.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her