- For abonnenter
»Der er et bål i min restaurant – det var sådan, hulemanden lavede mad«
Mads Refslund forlod Noma og drog videre for at erobre New York. Nu venter verden og Williamsburg på hans nye projekt af ild og is.
Sig navnet: Noma. Det gjorde Mads Refslund og det med fuld ret, for han var med til at grundlægge den senere så verdensberømte danske restaurant, og det faktum var med til at åbne døre for ham i New York, men det begyndte egentlig med en misforståelse; ikke de misforståelser, der sikkert har været mellem ham og René Redzepi, der førte til bruddet og Refslunds exit fra Noma, men en banal og meget dansk, turistagtig misforståelse i New York: Han glemte at lægge drikkepenge.
I august 2011 var Mads Refslund i New York og Amerika for første gang i sit liv som en del af The Omnivore Festival.
Han holdt ferie bagefter, gik ud med kæresten, de kendte ikke byens skikke, og de forlod en restaurant uden at give drikkepenge (han troede, regningens tax betød tips), tjeneren løb efter dem for at spørge, hvad der var galt?
På den ene eller anden måde kom Noma ind i samtalen, og det viste sig, at restaurantens chef netop gik og søgte en kok til et nyt sted, og han ville meget gerne tale med en af Nomas stiftere.
Sådan blev Mads Refslund køkkenchef på Acme i Great Jones Street, den lille, ikoniske gade, der forbinder East Village med Greenwich Village i det såkaldte NoHo-kvarter.
Væk med stjernenykker
Efter bruddet med Noma (fem måneder efter starten) havde han været vidt omkring.
Blandt andet med restauranten, der bar hans initialer, MR, i de gamle borgerstuer på Kultorvet, hvorfra kan nåede at vinde