*

Indland

Overvågningskameraer kan have opfanget forsvundet svensk kvinde på Refshaleøen

Ifølge Peter Madsen satte han den 30-årige svenske journalist af på Refshaleøen tæt på Restaurant Halvandet.

Hvis den 30-årige svenske journalist, som er meldt savnet, torsdag aften blev sat af nær restauranten "Halvandet" på Refshaleøen i København, som ubådsejeren Peter Madsen over for politiet har fortalt, så er hun formentlig blevet opfanget på overvågningsvideo.

Indehaveren af Restaurant Halvandet, Bo Petersen, har til Ekstra Bladet nemlig forklaret, at der er opsat videoovervågning på hele restaurantens område.

Ubådsejeren Peter Madsen, der er kendt som Raket-Madsen, blev fredag sigtet for drabet på den 30-årige svenske kvinde, som han sejlede ud fra Københavns Havn med omkring klokken 19.00 torsdag aften i ubåden "UC3 Nautilus". 

Peter Madsen aflyste torsdag aften planlagt ubådstur over sms

Restaurantindehaver Bo Petersen fortæller til Ekstra Bladet, at han har været i dialog med Københavns Politi, som selv rettede henvendelse til ham for at høre, om der eventuel fandtes overvågning på stedet, hvilket var tilfældet.

Overvågningsmaterialet fra stedet er blevet overdraget til politiet. Bo Petersen har selv set indholdet, men ønsker ikke at oplyse, om den forsvundne kvinde optræder på overvågningsbillederne.

»Det vil jeg ikke udtale mig om. Det lader jeg politiet om at svare på,« siger han til Ekstra Bladet.

Dansk ubådsejer er sigtet for drab

Den svenske journalist blev natten til fredag klokken 02.30 meldt savnet af sin kæreste, som tog kontakt til søredningstjenesten, som informerede Københavns Politi. Efterfølgende blev der iværksat en større eftersøgning.

Da ubåden "UC3 Nautilus" fredag formiddag blev fundet, og man fik kontakt til kaptajnen og ejer, Peter Madsen, gik der ikke lang tid, før ubåden pludselig sank.

Peter Madsen nåede dog at blive reddet op af en privat båd, der sejlede ham i land. Han har siden fortalt, at det var problemer med en ballasttank, som medførte, at ubåden tog vand ind og i sidste ende sank.

Ven til drabssigtet raketbygger: Jeg er dybt chokeret

Lørdag vil Peter Madsen blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. I løbet af lørdagen vil dykkere desuden forsøge at få adgang til "UC3 Nautilus", der ligger omkring syv meter nede på bunden af Køge Bugt.

Københavns Politi meddelte fredag, at det er interesseret i at høre fra eventuelle vidner.

»Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften,« lød det i en pressemeddelelse.

Den forsvundne svenske kvinde beskrives som:

  • 160 cm høj
  • 56 kg
  • 30 år
  • Spinkel af bygning
  • Rødbrunt hår
  • Grønne øjne
  • Iført orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her