Travlhed og teknisk koks giver problemer med udbetaling af barselsdagpenge

Flere borgere klager over, at det er så godt som umuligt at komme igennem på telefonen. Udbetaling Danmark beklager og har nu indkaldt ekstra bemanding.

Længere sagsbehandlingstid, nye IT-systemer, ekstra pres på telefonerne og senest en fejl hos Nemkonto har gjort sommeren ekstra hed for Udbetaling Danmark, der har ansvar for udbetaling af en række offentlige ydelser til borgerne.

I de seneste uger har mange borgere klaget over, at de i flere måneder ikke har fået deres barselsdagpenge, og at de - trods mange henvendelser - ikke har haft held med at få hul igennem til Udbetaling Danmark.

Det billede, der tegnede sig for mig, da jeg kom igennem, var, at de på ingen måde fulgte op på de ansøgninger, de havde fået om barselsdagpenge.

Thais Rosenberg Kær

Først den 2. august efter utallige forgæves opringninger og uden penge på kontoen lykkedes det ham at komme igennem til Udbetaling Danmark.

»Det billede, der tegnede sig for mig, da jeg kom igennem, var, at de på ingen måde fulgte op på de ansøgninger, de havde fået om barselsdagpenge, men kun tog, dem de snakkede med,« siger Thais Rosenberg Kær, som har måttet overtrække sit betalingskort for at betale sine udgifter.

10 minutter efter, at han nåede igennem til Udbetaling Danmark, fik han en besked i sin e-boks om, at pengene ville blive udbetalt den 3. august, og hvis hele beløbet ikke kom ind, ville han senest få resten af sine penge den sidste torsdag i måneden.

Thais Rosenberg Kær kalder sit forløb for »helt igennem forrykt« og er især frustreret over, at det skulle tage ham en måned med daglige opringninger, før han nåede igennem til en sagsbehandler, som så lynhurtigt kunne udbetale pengene.

Denne besked møder nu borgere, som kontakter Udbetaling Danmark digitalt. Screendump fra borger.dk

»Det er vanvittigt. Når jeg ringede, sagde en stemme bare, at de havde travlt og ikke kunne tage imod mit opkald, og så blev der lagt på. Til sidst giver man jo op,« siger Maria Jensen, som sendte sin ansøgning om barselsdagpenge først i juni og ikke ved, hvor i systemet hendes sag ligger.

At der er gået koks i sagsbehandlingen skyldes ifølge Udbetaling Danmark et uheldigt sammenfald af flere ting. Først fik man i maj nyt IT-system, hvilket forsinkede sagsbehandlingen med omkring 14 dage og kan have givet nogle problemer i forhold til de mere komplicerede sager, som man stadig kæmper med.

Dernæst ramte sommerferien med færre sagsbehandlere på arbejde, og senest har en fejl hos Nemkonto forsinket de daglige udbetalinger af barselsdagpenge til 1.300 borgere og 1.500 virksomheder. En fejl, Udbetaling Danmark ikke har nogen andel i, og som man først tirsdag blev opmærksom på.

Hos Udbetaling Danmark er der fuld forståelse for, at borgerne er frustrerede.

Jeg har fuld forståelse for, at det kan være svært at vente på sine penge, og vi beklager det besvær, det giver for familierne.

Marianne Knudsen, centerdirektør

Udbetaling Danmark har nu indkaldt ekstra bemanding på telefonlinjerne, så det bliver lettere at komme til at tale med en sagsbehander.

Samtidig har man ændret den automatiske telefonbesked, så borgerne får mere information, mens de venter.

»Jeg har fuld forståelse for, at det kan være svært at vente på sine penge, og vi beklager det besvær, det giver for familierne,« siger Marianne Knudsen.

Udbetaling Danmark opfordrer borgere, der ikke har fået deres barselsdagpenge, til at kontakte dem hurtigst muligt, så deres sager kan blive behandlet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.