*

Indland

Skoleklasser som avismagere

JP/Politikens Hus udfordrer unge: Lav jeres egen avis.

Frem med blok og kuglepen – unge får nu tilbud om at lave deres egen avis. Arkivfoto: Jan Dagø

Boligskat og bonus til erhvervslivets pinger. Psykisk syge og problemer med politiskolen – igen. Blå blok mod rød eller bredt forlig. Avisen er en voksen sag, og for mange helt unge kan det være en noget støvet omgang at komme gennem dagens nyheder, når ens verden drejer sig om den næste fest, bedstevenindens svigt, lektier, fodboldtræning og forelskelser – igen.

Nu tager Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet de unge på ordet og tilbyder 6.-10. klasser selv at agere redaktører, journalister, fotografer og avisbude. Og frem for alt kan de selv sætte dagsorden og producere deres helt egen avis – på papir eller online – med de artikler og vinkler, der matcher en ung virkelighed lige nu.

Mediekonkurrencen 2017: Vinderne er fundet

For at gøre de mange udgivelser sammenlignelige og til sidst kåre vindere i de forskellige kategorier er temaet ”Elsk dig selv” på forhånd udvalgt for konkurrencen 2018, hvor tilmeldingen starter nu.

Utilfredse med kroppen

Sex & Samfund og Mary Fonden er bladhusets partnere i konkurrencen, og begge organisationer fremhæver det relevante i at sætte fokus – og tilføje flere nuancer – til diskussionen om krop og udseende.

»Alt for mange unge er utilfredse med deres krop og mistrives, fordi de føler sig uperfekte. Vi er glade for at være en del af mediekonkurrencen og ad denne vej give de unge mulighed for at undersøge og forholde sig kritisk til, hvad der skaber deres forestillinger om, hvordan man skel se ud for at være ”perfekt” og have det godt,« siger generalsekretær Bjarne B. Christiansen fra Sex & Samfund.

Elever dyster i nyheder om krop og idealer

Ligestillingsminister Karen Ellemann (V), som i lighed med Ole Kirks Fond støtter konkurrencen, er også optaget af emnet:

Urealistiske idealer

»Vi ved, at unges selvværd og selvbillede bliver påvirket af det, de møder på sociale medier. Billeder af smukke kroppe og det perfekte liv kan skabe nogle urealistiske idealer for, hvordan man skal se ud som ung og kan skabe stress og mistrivsel,« siger Karen Ellemann, der på ministeriets vegne bidrager med 400.000 kr.

I dette års konkurrence med emnet ”På flugt”, som netop er afsluttet, var knap 300 klasser tilmeldt. Næste års avisredaktioner skal på arbejde i ugerne 9-12 i 2018. Af hensyn til planlægningen af skoleåret starter tilmeldingen nu på newsdesk.dk og løber frem til den 2. februar næste år.

Til gengæld for indsatsen får klasserne – uanset om de vinder eller ej – trykt 1.000 eksemplarer af netop deres avis til uddeling.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her