Annonce
Indland

Danmarks bedst lønnede borgmester går ned i løn

Borgmesteren i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, har fået opbakning til at gå ned i løn.

Borgmesteren i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, har mandag fået opbakning til at gå ned i løn. Foto: Tobias Nicolai

En samlet indkomst i 2016 på 1.430.206 kroner har gjort Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen til den bedst lønnede borgmester i Danmark.

I 2016 modtog Kastrup-Larsen 839.671 kr. i borgmestervederlag samt andre 590.535 kr. i honorarer fra diverse bestyrelsesposter i bl.a. Aalborg Havn A/S, Novi og KL.

Men det skal nu være slut. På et møde mandag i magistraten i Aalborg, var der flertal for at gennemføre Kastrup-Larsens eget forslag om gå ned i løn, således honorarer fra aktiviteter der ikke er en del borgmestergerningen modregnes i borgmestervederlaget. Det skriver Nordjyske.dk.

»Den debat, der har været rejst, og der er flere, der har ytret sig meget tydeligt i forhold til det her, det kommer til at fjerne fokus fra det politiske arbejde, og så kommer det til at handle om løn, og det synes jeg er træls. Jeg synes, at det væsentlig er at udvikle politik for Aalborg Kommune, det er det, som jeg går op i,« siger Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske.dk.

Op i løn: Borgmestre tjener kvarte og halve millioner på bestyrelsesposter

Dermed vil Aalborg kommune nu følge vederlagskommissionens anbefalinger om, at borgmestre skal modregnes for honorarer, de har modtaget uden om borgmestergerningen. Til gengæld kan de se frem til en lønstigning på 30 pct., som også var en del af vederlagskommissionens anbefalinger.

Et flertal i Folketinget havde ellers skrottet kommissionens anbefaling om at modregne borgmestrene, når de »varetager andre vederlagte hverv som følge af det politiske hverv.« Og kun stemt for lønstigningerne på 30 pct.

Debatten om borgmestrenes lønninger startede i midten af april, da Jyllands-Posten kunne dokumentere at 25 borgmestre tjente over kvart million på bijobberi.

Kastrup-Larsen skal dog ikke modregnes for sit honorar fra KL, da det ifølge vederlagskommissionen ikke anbefales at borgmestre skal modregnes for poster i Kommunernes Landsorganisation.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
KL
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her