*

Indland

Måling: Flertal ønsker permanent grænsekontrol

Mere end halvdelen af den danske befolkning mener, at grænsekontrollen skal gøres permanent.

Ifølge et flertal af befolkningen skal dette syn af grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse gøres permanent. Foto: Mathias Svold

Grænsekontrollen skal gøres permanent, hvis det står til et flertal i den danske befolkning. Det viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Den midlertidige grænsekontrol forlænges med 30 dage

I målingen svarer 52,4 pct., at grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse skal gøres permanent. 39,7 pct. er modstandere af en permanent grænsekontrol.

Regeringen indførte tilbage i begyndelsen af året en midlertidig grænsekontrol i lyset af Sveriges grænsekontrol ved den dansk-svenske grænse. Den midlertidige grænsekontrol, der fungerer som en stikprøvekontrol, er siden blevet forlænget tre gange, så den nu udløber den 3. april.

Meningsmålingen viser også, at det især er de blå stemmer, der ønsker sig en permanent grænsekontrol.

70,9 pct. af dem, der ville stemme på et af de blå partier ved et valg i morgen, siger ja til en permanent grænsekontrol.

Ifølge Jyllands-Postens politiske analytiker, Marchen Neel Gjertsen er opbakningen et udtryk for, at Lars Løkke Rasmussen ifølge vælgerne har håndteret situationen ordentligt.

»Man kan konstatere, at Lars Løkkes vælgere er nogenlunde med ham her. For selvom regeringen ikke er lige på trapperne med en plan, der gør kontrollen permanent, så ligger det alligevel ikke i kortene, at man ophæver den midlertidige kontrol lige foreløbigt,« siger hun.

Fakta: Så mange folk sender politikredsene til grænsen

Grænsekontrollen har blandt andet resulteret i en stor fangst af menneskesmuglere. I de første syv uger af 2016 har politiet sigtet 109 personer for menneskesmugling, hvilket er en markant stigning i forhold til de første seks måneder af sidste år, hvor 72 personer blev sigtet.

Fakta Så meget er asyltallet faldet efter grænsekontrollen

Marchen Neel Gjertsen mener, at forklaringen bag opbakningen til en permanent grænsekontrol skal findes i historierne om den effekt, som den midlertidige kontrol har haft.

»Medierne har ikke været præget af historier om gener ved den midlertidige grænsekontrol. Vi kan derfor se, at diskussionen om grænsekontrol er gledet ned,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her